Ryanair i London Gatwick, i baggrunden ruller Norwegian. Foto: Henrik Baumgarten.

Verden fik 3.765 nye flyruter i 2018

Ryanair åbnede også sidste år på verdensplan flest nye flyruter. Berlin Tegel var lufthavnen med flest nye ruter, mens USA blev landet med flest af det samlede antal nye forbindelser.

I alt åbnede verdens flyruteselskaber sidste år 3.765 nye passagerruter, en stigning på 6,8 procent sammenlignet med 2017.

Tallene stammer fra hjemmesiden anna.aero’s New Routes Database, der definerer en ny rute som et nyt flyselskab på en rute, der muligvis i forvejen er betjent af et eller flere andre ruteflyselskaber.

Ryanair var også sidste år flyselskabet, der åbnede flest nye ruter, i alt 218. Herefter fulgte amerikanske Frontier Airlines med 192, Easyjet med 167, Wizz havde 133 ruteåbninger, mens Eurowings på femtepladsen lettede med 88 nye. På 13-pladsen kom Norwegian med 51.

Flest ruter til Berlin
Efter konkursen hos AirBerlin i 2017 blev Berlin Tegel-lufthavnen den lufthavn som sidste år fik tilført flest nye ruter, i alt 111. Over halvdelen af Tegels nye ruter blev åbnet af Easyjet.

Efter Berlin Tegel fulgte lufthavnen i Wien med 94 nye ruter primært på grund af flyselskabet Nikis konkurs, det var ejet af AirBerlin, så kom Düsseldorf og Orlando i Florida på en delt tredjeplads med hver 62 nye ruter, mens Paris de Gaulle på femtepladsen så tilgang af 57 nye ruter i 2018.

Der er ingen nordiske lufthavne på top 20-listen over lufthavne verden over som i 2018 fik flest nye ruter. I alt fik 1.182 lufthavne verden over sidste år mindst en ny flyrute. 

Mens Ryanair åbnede flest nye ruter sidste år, var USA det land, hvor flyselskaberne åbnede flest nye ruter – indenrigs eller udenrigs. Der startede i alt 1.228 nye ruter sidste år i USA, en vækst på 26 procent sammenlignet med 2017, viser opgørelsen.

Herefter fulgte Tyskland med 481 nye ruter, inden- eller udenrigs, og Storbritannien med 360 samt Italien og Spanien. Halvdelen af de 20 lande i opgørelsen med flest nye ruter er europæiske.

Over 1.000 ruter i år
Allerede nu har flyselskaber verden over oplyst, at de i år åbner over 1.000 nye ruter, viser opgørelsen fra anna.aero’s New Routes Database.

American Airlines fører foreløbig an med 53 bebudede ruter til åbning i år, herefter kommer TUI Airways og Wizz Air, der begge har oplyst om foreløbig 43 ruteåbninger til at finde sted i år.

Relaterede artikler:

Helsinki og Beijing højdespringere i Københavns Lufthavn

Overkapacitet er kommet for at blive

Easyjet klar til rute nummer 1000