Danske turister bookede i sommer udlejningsbiler fra Avis Biludlejning i navnlig Sydeuropa. I Danmark var der flest bookinger af udlejningsbiler fra amerikanske turister. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Her er danskernes bilrejsefavoritter

Italien, Spanien og Frankrig var i sommer de lande, hvor danskerne bookede flest udlejningsbiler via Avis Biludlejning. Tallene er trukket fra bookinger, hvor der er registreret et dansk kørekort.

Med stadig flere færdigvaccinerede og dermed genåbnede primært europæiske grænser, kom der i sommer atter gang i turismen.

Mange danskere tog igen sydpå i sommerferien. De fleste vendte tilbage til klassiske europæiske destinationer med Italien som den mest populære, mens amerikanerne bookede flest biler i Danmark. Det viser bookingtal fra Avis Biludlejning.

I en pressemeddelelse siger Andrew Smith, general manager for Avis i Danmark: ”Mange danskere lejede i år bil i udlandet i løbet af sommeren efter mere end et års afsavn som følge af pandemien, og danskerne valgte i stort omfang populære rejsemål som Italien, Spanien og Frankrig.”

Top 10-listen fra Avis Biludlejning over, hvor indehavere af danske kørekort i sommer bookede flest biler i udlandet, har denne rækkefølge: Italien, Spanien, Frankrig, USA, Grækenland, Tyskland, Portugal, Storbritannien, Sverige og Norge.

Eftersom USA siden marts sidste år har været nærmest lukket for udenlandske turister, kan det undre, at USA er på Avis Biludlejnings Top 10 over rejsemål med flest bookinger af udlejningsbiler.

Til det siger Avis Biludlejning til STANDBY.DK: ”Vores bud er, at det må være de danskere, som er bosat i USA eller for eksempel af arbejdsrelaterede årsager, har haft mulighed for at rejse ind. Tallene er trukket ud fra bookinger, hvor man har registreret et dansk kørekort.”

Amerikanerne lejede flest biler i Danmark
Mens danskerne denne sommer søgte mod Sydeuropa, stod amerikanske turister for flest udenlandske lejebilsbookinger hos Avis i Danmark.

Sammenlignet med sidste år bookede mere end dobbelt så mange amerikanere en udlejningsbil i Danmark fra Avis i sommerferien. Færdigvaccinerede amerikanske turister har siden i juni kunne indrejse i Danmark.

Top fem over udenlandske bilbookinger i Danmark denne sommer via Avis Biludlejning var: USA, Storbritannien, Schweiz, Frankrig og Tyskland.

I Danmark har Avis Biludlejning sammen med Enterprise, Hertz og Sixt cirka en tredjedel af det danske marked for biludlejning, Europcar/Østergaard Biler har ligeledes en tredjedel, resten er hos lokale biludlejere i Danmark.

Avis Car Rental har på verdensplan omkring 5.500 udlejningsstationer i cirka 180 lande. Avis Danmark ejes af Avis Budget Group Inc.

Relaterede artikler:

Kendt brancheprofil retur til biludlejningsbranchen

”Vi har ventet på USA’s genåbning i 18 måneder”

Biludlejningsselskaber slås med vanvidsbilister

Mangel på udlejningsbiler kan give højere priser