Herning klar til hønseskidning og rejsepriser

For tredje år i træk er over 1.000 udstillere klar på Skandinaviens største feriemesse, Ferie for Alle i MCH Messecenter Herning. Foto: Tony Brøchner.

1.031 udstillere kan mødes på Nordens største feriemesse den kommende weekend i Herning, hvor der også uddeles en lang række priser.

”Årets Ferie for Alle har 1.031 udstillere fra over 30 lande – Bulgarien har netop meldt forfald, mens Taiwan er seneste tilmeldte udstillerland,” siger chef for Hernings feriemesse, Anders Ladefoged, til standby.dk

Ferie for Alle i MCH messecenter Herning afvikles for 16. gang – fordelt over 13 messehaller, heraf er otte dedikeret camping.

Med Danmark som Partnerland er der ekstra opmærksomhed i Danmarkshallen. Her kan bl.a. opleves Sorø, som giver den gas med jazz på sin toetagers store stand, Salling Dykker Park byder på et tre meter højt dykkerbassin, og Bornholm har taget en af øens torvetraditioner – hønseskidning – med på Ferie for Alle.

”Høndeskidning… det handler om, hvilket nummer en høne, øh, skider på,” forklarer Anders Ladefoged.

Hvem rammer hvor?

Danmark lancerer på messen Turistfremme Danmarks første fælles turisme-app. ”Den nye app er ikke blot et nyt digitalt redskab men signal om, at det er muligt at give gæsterne billede af, hvad Danmark byder på,” siger Dansk Turistfremmes formand, Anne-Mette Knattrup.

Der bliver masser af prisuddelinger under feriemessen. Den fineste er Havfrueprisen. Den fik Messecenter Hernings adm. direktør, Georg Sørensen, sidste år.

Brancheorganisationen Danske Busvognmænd har indstiftet prisen Danish Coach Award i samarbejde med Danmarks Rejsebureau Forening og Tysk Turistinformation. Den uddeles fredag kl. 11.30 i tre kategorier: Årets Busrejsearrangør, Årets Turistbusselskab og Årets Innovatør på busområdet.

På messen uddeles også prisen Danish Tourism Attraction. Initiativtager til prisen er bl.a. VisitDenmark, Small Danish Hotels og Ferie For Alle.

Hertil kommer Danske Rejsejournalisters pris Årets Rejsejournalist samt priserne Årets Autocamper og Årets Campingvogn.

Lørdag aften har MCH sin messefest med plads til 500 deltagere. Der er pt. 400 tilmeldte, som for 395 kr. plus moms får tre-retters menu og et danseband.

Ferie for Alle i Messecenter Herning er åben fredag den 22. og lørdag den 23. februar fra klokken 10-18 og søndag den 24. fra klokken 10-17. Sidste år blev messen besøgt af 66.295 gæster på tre dage.

Læs mere på ferieforalle.dk