For at få budskabet om elbiler hos Hertz til at glide bedre ned hos de nordamerikanske forbrugere, har Hertz indgået aftale med et af USA’s største sportsidoler, quarterbacken Tom Brady, siddende, der blandt andet fortæller, at han selv kører elbil og at de oplader hurtigt. Pressefoto for Hertz: E. R. Robinson.

Hertz bruger milliarder på 100.000 nye elbiler

Biludlejningsgiganten investerer 27 milliarder kroner i 100.000 nye Tesla elbiler til levering fra slutningen af næste efterår til primært Hertz’ nordamerikanske, men også europæiske marked.

Hertz Corporation, der i sommer kom ud af kontrolleret konkursbeskyttelse efter coronakrisen, køber 100.000 nye elbiler, navnlig Model 3, fra Tesla. Avisen USA Today anslår, at ordren har en værdi på 4,2 milliarder dollars, næsten 27 milliarder danske kroner.

Som led i den øgede satsning på elbiler, installerer Hertz 3.500 elstandere til opladning af elbilerne på sine udlejningsstationer i blandt andet Nordamerika og Europa. Hertz’ elbilkunder får også adgang til Teslas netværk af over 3.000 Supercharger-opladningsstationer i USA og Europa, skriver Hertz i en pressemeddelelse.

Hertz begynder at få de første Tesla-elbiler allerede fra næste måned på udvalgte udlejningsstationer.

Udover selve Hertz har koncernen også udlejningsvaremærkerne Dollar og Thrifty i blandt andet Nordamerika og Europa.

Hertz’ investering regnes for at være den største fra et biludlejningsfirma i moderne teknologi. Elbiler regnes som fremtiden inden for biludlejning, men mange kunder bekymrer sig om at leje elbiler af frygt for at de løber tør for strøm, skriver USA Today.

For at få budskabet om elbiler hos Hertz til at glide bedre ned, har Hertz indgået aftale med et af USA’s største sportsidoler, quarterbacken Tom Brady, om at han skal hjælpe med at promovere elbiler hos Hertz.

Klik for større format. Hertz Biludlejning vil satse stort på elbiler. Når alle de nye Tesla-biler er kommet i flåden, vil hver femte Hertz-bil være en elbil. Pressefoto: Hertz Corporation.

Salget af elbiler i USA er steget 200 procent under coronakrisen.

Færre udlejningsbiler end før coronakrisen
Bestillingen på de 100.000 elbiler er også et signal om, hvor Hertz’ fungerende koncernchef, Mark Fields, der tidligere var topdirektør hos Ford Motor Co., planlægger at tage Hertz hen i biludlejningsgigantens bestræbelser på at genopfinde sig selv efter coronakrisen og den kontrollerede betalingsstandsning, skriver USA Today.

Ordren fra Hertz på de mange elbiler kommer i kølvandet på, at mange biludlejningsselskaber har meget færre biler til udlejning, fordi de under coronakrisen, hvor der ikke var nogen særlig efterspørgsel, har solgt store dele af deres bilflåder for at klare deres udgifter.

I USA havde Hertz i andet kvartal af i år over 350.000 udlejningsbiler, cirka 60 procent færre end samme tid i 2019, før coronakrisen, hvor man rådede over 575.000 biler til udlejning i Nordamerika. De tilsvarende tal uden for Nordamerika var 71.000 udlejningsbiler i andet kvartal af i år mod 166 af andet kvartal i 2019.

Når alle de 100.000 bestilte Teslaer er leveret til Hertz, vil 20 procent af Hertz’ flåde bestå af Tesla elbiler. Hertz har haft elbiler i sin udlejningsflåde siden 2011, men dette er den største ordre.

Volvo har Hertz i Norden
I Danmark ejes franchiserettighederne til Hertz Biludlejning af First Rent a Car Denmark, et 100 procent ejet datterselskab af Volvo Cars AB. First Rent a Car Denmark er en del af en nordisk gruppe.

Hertz blev grundlagt i Chicago i 1918 af Walter Jacobs, der i 1923 solgte firmaet til John Hertz, som omdøbte det til hans navn.

Hertz har gennem årene været ejet af det store pladeselskab RCA, flyselskabet United Airlines og senest af bilfabrikken Ford, der i 2005 solgte Hertz til en række investeringsselskaber. Disse er nu blevet afløst af to nye hovedaktionærer, investeringsselskaberne Knighthead Capital Management og Certares Opportunities.

Relaterede artikler:

Kendt brancheprofil retur til biludlejningsbranchen

Biludlejningsselskaber slås med vanvidsbilister

Europcar solgt for milliardbeløb