Hertz, et af verdens største biludlejningsselskaber, kan være på vej ud af sin kontrollerede konkursbeskyttelse i USA. Arkivfoto: Hertz Global Holdings.

Hertz på vej ud af konkursbeskyttelse

Ved at sælge aktiepost kan Hertz få 26 milliarder kroner og være på vej ud af den kontrollerede betalingsstandsning, biludlejningsgiganten havnede i sidste forår. I Norden ejes Hertz af Volvo.

Som led i løsningen på Hertz’ finansielle genvordigheder, skal koncernen sælge stor aktiepost for 4,2 milliarder dollars. Aftalen skal dog først godkendes af en domstol, hvilket forventes at ske omkring midten af april, skriver den amerikanske TV-station ABC.

I en pressemeddelelse skriver Hertz Global Holdings, der også har varemærkerne Dollar og Thrifty, at køberne af den store aktiepost i det omorganiserede Hertz er to investeringsfirmaer, Knighthead Capital Management og Certares Opportunities, der begge investerer i rejsebranchen.

Hertz, der har eksisteret i over 100 år, gik i kontrolleret betalingsstandsning, den såkaldte Chapter 11, i maj sidste år efter at være hårdt ramt af et faldende antal biludlejninger som følge af coronakrisen.

Men Hertz var inden da i en række andre problemer med stor gæld og havde blandt andet haft fire koncernchefer på seks år, skriver ABC News og tilføjer, at investortilliden til aktører i rejsebranchen igen er begyndt at stige i takt med, at stadig flere bliver vaccineret, også i USA.

Som led i aftalen af købet af den store aktiepost i Hertz, skal biludlejningskoncernen også fremskaffe en milliardkredit for at kunne finansiere køb af nye biler på dets største marked, det amerikanske.

I Norden ejes Hertz Biludlejning af Volvo
Konkursbeskyttelsen i USA har ikke påvirket Hertz i Norden. I Danmark ejes franchiserettighederne til Hertz Biludlejning af First Rent a Car Denmark, et 100 procent ejet datterselskab af Volvo Cars AB. First Rent a Car Denmark er en del af en nordisk gruppe. Hertz Biludlejning i Norden forsikrede i maj sidste år, at trods Chapter 11 i USA er det business as usual.

Hertz blev grundlagt i Chicago i 1918 af Walter Jacobs, der i 1923 solgte firmaet til John Hertz, som omdøbte det til hans navn.

Hertz har gennem årene været ejet af det store pladeselskab RCA, flyselskabet United Airlines og senest af bilfabrikken Ford, der i 2005 solgte Hertz til en række investeringsselskaber.

Relaterede artikler:

Biludlejningsselskab skifter atter direktør i Danmark

Hertz Danmark gør kendt profil til ny direktør

Hertz i konkursbeskyttelse i USA