NoMad er en foreløbig lille kæde af luksusboutiquehoteller, der nu ejes af Hilton. Her et af værelserne på NoMad-hotellet i London. PR-foto: Simon Upton.

Hilton opkøber endnu en kæde af luksushoteller

Den foreløbig lille kæde af luksusboutiquehoteller, NoMad, er blevet opkøbt af Hilton – på verdensplan planlægges 100 NoMad-hoteller. Verden over har Hilton mere end 7.500 hoteller.

Hilton-koncernen har igen været ude med tegnebogen. Denne gang har man købt aktiemajoriteten i Sydell Group, der blandt andet har luksushotelvaremærket NoMad, der nu bliver et brand hos Hilton.

NoMad har foreløbig kun hoteller i London, New York, Los Angeles og Las Vegas. NoMad Las Vegas, der ligger som et hotel inde i Park MGM-hotellet i Las Vegas, er ikke omfattet af handlen med Hilton.

Men der er store planer om NoMad, omkring 100 hoteller på verdensplan i kategorien highend-livsstil.

Hvad Hilton har givet for Sydell Group, oplyses ikke i pressemeddelelsen. Hilton kommer ikke til at eje bygningerne og Sydell-gruppen skal fremover også stå for hotellernes design, branding og management, mens Hilton skal stå for udvikling af de kommende nye NoMad-hoteller.

Ifølge Hilton tilbyder NoMad-konceptet en ”unik, lokal luksusoplevelse i eftertragtede nabolag i de enkelte byer.” Grundlæggeren af Sydell-gruppen, Andrew Zobler, fortsætter efter købet med at stå i spidsen for gruppen.

Øget samarbejde med luksushotelkæder
Sidste måned købte Hilton for 1,4 milliarder dollars hotelkæden Graduate Hotels med 33 boutiquehoteller i store amerikanske college- og universitetsbyer, samt et i hver af to af Englands mest berømte universitetsbyer, Cambridge og Oxford.

Fremtidsplanerne taler med Hilton som ny ejer om et potentiale på 500 Graduate-hoteller på verdensplan i en række af verdens største college- og universitetsbyer.

Ligeledes indledte Hilton for nylig et samarbejde med kæden Small Luxury Hotels of the World, hvis hoteller skal supplere eksisterende Hilton-luksusvaremærker som Conrad, LXR og Waldorf Astoria.

Hele Hilton-koncernen havde ved udgangen af sidste år over 7.500 hoteller og resorts med 1,2 millioner værelser og suiter i 126 lande og territorier verden over. Hiltons bonusprogram, Hilton Honors, har på verdensplan over 180 millioner medlemmer. NoMad-hotellerne kommer også med i Hilton Honors.

Sidste år satte Hilton rekord i antal overnattende gæster – i alt 213 millioner blev det til.

 

Relaterede artikler:

Hilton køber lille boutiquehotelkæde for milliardsum

Hilton i samarbejde med kæde af luksushoteller

Hilton satte flere rekorder i 2023