Med angiveligt 1.000 balloner fejrede Hilton-varemærket Hilton Garden Inn-hotel nummer 1.000 – i Costa Ricas hovedstad, San José. PR-foto: Hilton.

Hilton-varemærke runder 1.000 hoteller

Nu har Hilton Garden Inn som det andet af Hiltons 22 hotelvaremærker passeret 1.000 hoteller på verdensplan. Af Hiltons over 7.400 hoteller verden over, er der kun ét i det danske rigsfællesskab.

Hilton Garden Inn, der ligger i mellemklassen af Hiltons portefølje på 22 hotelvaremærker, har netop passeret Garden Inn-hotel nummer 1.000.

Det udvalgte hotel til det runde tal blev det nye Hilton Garden Inn San Jose Airport City Mall i mellemamerikanske Costa Rica, hvor netop San José er hovedstad. Landet har Panama som sin sydlige nabo og grænser mod nord til Nicaragua.

Hotellet med 149 værelser og suiter ligger ifølge en pressemeddelelse fra Hilton få minutters kørsel fra SJO International Airport og kun et par kilometer fra centrum af Costa Ricas hovedstad.

Cirka tre ud af fire Hilton Garden Inn-hoteller ligger på hjemmebanen i USA – og ifølge pressemeddelelse fra Hilton er der yderligere mindst 300 Garden Inn-hoteller i pipelinen de kommende år verden over.

Næststørste Hilton-varemærke – ikke interesseret i Danmark
Ved udgangen af tredje kvartal i år havde Hilton-koncernen tæt på 7.400 hoteller og resorts med 1,1 million værelser og suiter fordelt på 22 varemærker i 124 lande og territorier verden over. Og Hiltons loyalitetsprogram, Hilton Honors, har globalt passeret 173 millioner medlemmer.

Trods de nu 1.000 Hilton Garden Inn-hoteller, er brandet ikke Hiltons største. Den titel indehaves uden problemer af Hampton by Hilton, der var ved udgangen af september i år 2.947 Hampton-hoteller.

Næststørste Hilton-varemærke er så Hilton Garden Inn med de nu foreløbig 1.000 hoteller. De tre efterfølgende Hilton-brands, målt i antal hoteller, er DoubleTree by Hilton med 669, Home2 Suites by Hilton var der 646 af ved udgangen af september i år, mens der på verdensplan var 603 Hilton Hotels & Resorts.

Det kan hævdes, at Hilton ikke er interesseret i Danmark. Det eneste Hilton i rigsfællesskabet, er Hilton Garden Inn Faroe Islands med 130 værelser og suiter ved Torshavn. Hotelselskabet bag hotellet, der åbnede i 2020 ved den færøske hovedstad, ejes 100 procent af Færøernes flyselskab, Atlantic Airways.

 

Relaterede artikler:

Hilton på vej med 3.000 nye hoteller

Hilton firedobler antal hoteller i Saudi-Arabien

Flyselskab køber og moderniserer lufthavnshotel