Hampton by Hilton er størst på det amerikanske hjemmemarked, herefter kommer Asien, navnlig Kina. Et af Kinas nyeste Hampton-hoteller er dette ved Changshou-søen i det centrale Kina. PR-foto: Hampton by Hilton.

Hilton-varemærke runder 3.000 hoteller

Hampton by Hilton, det største af Hiltons 22 hotelvaremærker, har netop taget Hampton nummer 3.000 i brug. Hovedparten af hotellerne er på det amerikanske hjemmemarked.

Hampton by Hilton regnes som et mellemklasse-varemærke i den højere ende. Det er i hvert fald Hilton-koncernens mest udbredte med nu 3.000 Hampton-hoteller i 40 lande.

Hvilket Hampton der fik titlen som nummer 3.000 oplyses ikke i pressemeddelelsen, men Hampton er klart Hiltons største varemærke med nu 3.000 hoteller i 40 lande verden over – i alt har Hilton passeret 7.500 hoteller på verdensplan.

Og i december sidste år havde Hilton også et rundt jubilæum; der åbnede Hilton Garden Inn, der også ligger i mellemklassen af Hiltons hotelportefølje, Garden Inn-hotel nummer 1.000; i Costa Ricas hovedstad, San Juan.

Hampton by Hilton har 100.000 medarbejdere på sine primært franchisehoteller i navnlig Nordamerika, Asien og Europa.

Flest i USA
Af de nu foreløbig 3.000 Hampton-hoteller er 2.350 i USA med næsten 250.000 værelser, Asien – navnlig Kina, er næststørste region med over 330 Hampton-hoteller; såvel Canada som Europa har begge op mod 150 Hampton-hoteller; resten er de andre lande.

To kommende Hampton-hoteller i Europa er Hampton by Hilton Malaga Martinicos og Hampton by Hilton Bordeaux Centre Meriadeck.

Efter Hampton by Hilton er Hilton Garden Inn det næststørste varemærke i koncernen. De tre efterfølgende Hilton-brands, målt i antal hoteller, er DoubleTree by Hilton, Home2 Suites by Hilton og Hilton Hotels & Resorts.

Hilton havde ved udgangen af 2023 over 7.500 hoteller og resorts med 1,2 millioner værelser og suiter i 126 lande og territorier verden over. Hiltons bonusprogram, Hilton Honors, har på verdensplan over 180 millioner medlemmer. Sidste år satte Hilton rekord i antal overnattende gæster – i alt 213 millioner blev det til.

Det kan hævdes, at Hilton ikke er interesseret i Danmark. Det eneste Hilton i rigsfællesskabet, er Hilton Garden Inn Faroe Islands med 130 værelser og suiter ved Torshavn. Hotelselskabet bag hotellet, der åbnede i 2020 ved den færøske hovedstad, ejes 100 procent af Færøernes flyselskab, Atlantic Airways.

 

Relaterede artikler:

Hilton køber lille boutiquehotelkæde for milliardsum

Marriott har åbnet to nye hoteller i København

Hilton satte flere rekorder i 2023