Danskerne er klar til at rejse igen, og TUI er klar til at sælge rejserne og flyver gæsterne sydpå, når rejsevejledningerne bliver branchen mildere stemt. Her piloter fra et af TUI’s flyselskab. Linkedfoto fra TUI.

Hjælpepakker styrkede TUI-regnskab med millioner

Danmarks tredjestørste charterarrangør fik ”kun” et underskud på 7,4 millioner kroner i seneste regnskabsår. Uden hjælpepakker havde det været meget værre. TUI har ”stærke bestillingstal for efteråret og vinteren.”

Den tyske rejsegigant TUI havde i seneste regnskabsår i Danmark en omsætning på 522 millioner, næsten en halvering fra de 1,034 milliarder i regnskabsåret forinden.

Seneste årsregnskab, der dækker 1. oktober 2019 til 30. september sidste år, havde dermed fem ”normale” rejsemåneder, mens resten var corona-ramte.

Det blev til et underskud på lige under 7,4 millioner kroner – mod 12,9 millioner på plussiden i forrige regnskabsår. Men tabet i seneste regnskabsår havde været 34,5 millioner kroner større, havde det ikke været for diverse offentlige hjælpepakker, oplyser regnskabet for TUI Danmark. Det viser også en egenkapital på 94 millioner kroner, cirka det samme som i forrige regnskabsår.

Den danske filial hører under den nordiske, TUI Nordic Holding i Stockholm, som refererer videre til hovedkontoret hos TUI AG i Hannover.

TUI var i seneste normale rejseår, 2019, Danmarks tredjestørste charterarrangør med lige over 157.000 gæster ud af danske lufthavne. Sidste år fik TUI i hele kalenderåret sendt 36.000 gæster afsted, et fald på 77 procent som følge af coronakrisen. Danmarks to største charterarrangører er Spies og Apollo.

Nu mangler vi bare nogle rejsevejledninger for sommeren
Til STANDBY.DK siger TUI’s pressechef i Danmark, Mikkel Hansen: ”Taget alt i betragtning, er vi egentlig tilfredse nok med resultatet. Vigtigst af alt er vi fortrøstningsfulde ved udsigten til snart at kunne sende vores danske gæster på ferie igen og bygge på til mere normale tilstande.

Stærke bestillingstal for efteråret og vinteren bekræfter os i, at danskerne gerne vil på ferie. Nu mangler vi bare en dato og nogle rejsevejledninger for sommeren,” siger Mikkel Hansen.

I ledelseskommentarerne til TUI’s 2019/20-regnskab for Danmark, står der blandt andet: ”Ledelsen anser resultatet som stærkt utilfredsstillende, men acceptabelt i betragtning af, at hele sommerprogrammet (i 2020, red) blevet aflyst på grund af COVID-19.

TUI Danmark forventer ikke, at coronakrisen forsvinder lige her og nu. Årets sommerprogram bliver formentlig  stærkt reduceret sammenlignet med 2019.

”På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at vurdere, hvornår det bliver muligt at få afgange til sommersæsonen 2021, står der i regnskabet. TUI Danmark forudser derfor i det indeværende regnskabsår, som løber til udgangen af september i år, et underskud før skat på op mod 35 millioner kroner.

Relaterede artikler:

Spies har penge nok til at sælge nul rejser

Vred charterarrangør forlader brancheforening

Rejsegigant holder fast i synlighed

Coronakrisen fjernede fire ud af fem charterrejser