Højhastighedstog forsinket ved premieren

Det nye højhastighedstog mellem Berlin og München blev ramt af tekniske problemer allerede ved premierekørslen.

Togoperatøren Deutsche Bahn meddeler, at toget fra München ankom til Berlin to timer forsinket på grund af tekniske problemer.

Søndag var den første dag med regulær rutetrafik på banen. Ved en højtidelig forpremiere i fredags med særligt indbudte gæster, skete en lignende forsinkelse.

De nye højhastighedstog kan køre op til 300 kilometer i timen, og skal tage konkurrencen op med indenrigsflyet, Togrejsen mellem de to tyske storbyer skal nu kunne gennemføres på mindre end fire timer, mod tidligere seks timer.

Alvorlig togkollision i Tyskland

Nye tyske tog kører 250 km/t

Sikkert svensk WiFi i tyske tog

x

Læs Også

Ny debat om Banedanmarks signalprojekt

I morgen, onsdag, skal Banedanmark levere en samlet indstilling og orientering til Folketingets Transportudvalg om, hvordan det går med Danmarks største IT-projekt – nye signaler på jernbanen – hvor prisen er steget fra 16 til 20 milliarder kroner og er flere år forsinket.

Signalsystem syv år forsinket udløser milliardregning

Banedanmark skal bruge syv år ekstra på at installere de nye signalsystemer på de danske togstrækninger, fremgik det onsdag, da transportminister Ole Birk Olesen præsenterede ændringerne i milliardprojektet.

Risiko for endnu dyrere tog-signaler

Endnu flere forsinkelser og ekstraregninger truer togsignalerne, hvis den komplicerede indbygning af signalcomputere i IC3-tog skulle mislykkes. Der kan komme en ekstra milliard kroner og yderligere forsinkelser oven i projektet.

Sidste direkte tog mellem København og Ystad

TURISME: Som led i Færgeforliget fra 2014 stopper DSB fra lørdag den 9. december sin rute fra København til Ystad, den svenske færgeby hvorfra der sejles til Bornholm. Fremover skal togrejsende skifte i Malmø.

Femern-projektet får knap en milliard i EU-støtte

Den danske jernbaneudvidelse fra Ringsted til Femern har fået bevilget 920 millioner kroner i støtte fra EU-kommissionen.

Alvorlig togkollision i Tyskland

Et passagertog og et godstog kolliderede ved banegården Meerbusch-Osterath i Tyskland nær Düsseldorf. Tre passagerer er ifølge det lokale brandvæsen, Feuerwehr Meerbusch, kommet alvorligt til skade, mens knap 50 har fået mindre skader.