Højhastighedstog forsinket ved premieren

Det nye højhastighedstog mellem Berlin og München blev ramt af tekniske problemer allerede ved premierekørslen.

Togoperatøren Deutsche Bahn meddeler, at toget fra München ankom til Berlin to timer forsinket på grund af tekniske problemer.

Søndag var den første dag med regulær rutetrafik på banen. Ved en højtidelig forpremiere i fredags med særligt indbudte gæster, skete en lignende forsinkelse.

De nye højhastighedstog kan køre op til 300 kilometer i timen, og skal tage konkurrencen op med indenrigsflyet, Togrejsen mellem de to tyske storbyer skal nu kunne gennemføres på mindre end fire timer, mod tidligere seks timer.

Alvorlig togkollision i Tyskland

Nye tyske tog kører 250 km/t

Sikkert svensk WiFi i tyske tog

x

Læs Også

DSB opgraderer IC3-togene

Frem til 2020 forskønner DSB sine 96 IC3-tog med blandt andet bedre sæder og nye gulvtæpper. DSB’s fjern- og regionaltog havde sidste år næsten 76 millioner passagerer.

Milliardinvestering i Københavns Metro

Der er lyse udsigter for Metroen i København, men der er ikke plads til flere passagerer, så der skal investeres milliarder.

Færre tog på Sjælland

Der kører færre tog på Sjælland fra i dag, mandag, og det kan især mærkes i den regionale togtrafik.

Nyt togforlig giver ikke timedrift

Folketinget vil bruge milliarder på nye eltog. Men de kommende eltog kører ikke hurtigt nok til at opfylde det politiske forlig i Togfonden om timedrift mellem Danmarks fire største byer.

EU-millioner til unge på Interrail

EU-Kommissionen har afsat op imod 100 millioner kroner så mellem 20.000 og 30.000 unge europæere på 18 år får mulighed for gratis at komme omkring i Europa.

DSB skifter farver på IC3-tog

Som led i indfasning af DSB’s nye designlinje overvejer statsbanerne ommaling af alle sine IC3-tog, den mest udbredt togtype blandt DSB’s fjern- og regionaltog.