Skuespilleren Helen Mirren navngav tirsdag Scenic Eclipse i New York. Luksusskibet har blandt andet to helikoptere og en miniubåd. Pressefoto: Jesper Boas Smith.

Hollywoodstjerne gudmor for nyt krydstogtskib

Oscar-vinderen Helen Mirren navngav tirsdag verdens første Discovery Yacht, Scenic Eclipse, i New York. ”Yachten” har blandt andet to helikoptere og en miniubåd.

Scenic Eclipse har 114 balkonsuiter, hver med plads til to passagerer, samt en besætning på 176 mand.

Skibets gudmor, Dame Helen Mirren, sagde i sin tale ved navngivningsceremonien i New York, at hun aldrig tidligere har været på cruise, men at hun efter rundvisningen var i tvivl om hun overhovedet ville i land, da hun synes det var flottere end næsten alle hoteller, hun har boet på.

Rederiets generalagent i Danmark er rejsebureauet Bella Vista Travel, hvis direktør, Jesper Boas Smith, er med på sejladsen netop nu fra New York mod Halifax i Canada.

For at få medieomtale bruger krydstogtrederier gerne verdensberømtheder som gudmor for nye skibe. Således også rederiet Scenic ved navngivningen af sin første Discovery Yacht, Scenic Eclipse.

Det sejlende high end luksusprodukt Scenic Eclipse har den verdensberømte engelske skuespiller Dame (den kvindelige britiske modsvarighed til Sir, red) Helen Mirren som gudmor. Hun er blandt andet berømt som vinder af en Oscar for hendes rolle i filmen The Queen fra 2007 om Dronning Elizabeth i perioden omkring Prinsesse Dianas død.

”Scenic Eclipse er et unikt skib, der kræver en unik personlighed som gudmor,” siger Glen Moroney, grundlægger af og bestyrelsesformand for Scenic-rederiet og tilføjer:

”Det glæder os at Dame Helen Mirren bliver gudmor for Scenic Eclipse – hendes stil, skønhed og udstråling passer med det koncept, vi har tiltænkt for Scenic Eclipse.”

Som gudmor skulle Helen Mirren blandt andet knuse en flaske champagne mod skroget på det nye skib ved navngivningsceremonien i New York.

10 spisemuligheder
Scenic Eclipse er på længde med en fodboldbane, det har kun suiter med balkon, der er ti spisemuligheder ombord med alt fra asiatisk til fransk inspireret mad samt for eksempel en buffet ved poolen.

Ikke nok med det, skibet har også to helikoptere hver med plads til seks passagerer samt en mini ubåd med plads til ligeledes seks passagerer, der kan komme cirka 300 meter ned under havoverfladen.

Skibet har – naturligvis – en 24 timers butlerservice – og er i øvrigt bygget til at kunne sejle i isfyldte farvande, Polar Klasse 6. Selve Scenic Luxury Cruises & Tours har eksisteret i over 30 år og har produkter indenfor såvel krydstogter til havs som på floder, naturligvis med fem stjerner.

Relaterede artikler:

”De aner ikke, hvad de går glip af”

Krydstogt fra Disney på første besøg udenfor København

Krydstogtgæster kårer deres favoritter