Krydstogtskibet Disney Magic, der på fredag kommer til at ligge ved Fredericias 370 meter lange krydstogtkaj. Havnen har internationale faciliteter og kan tage imod selv de største krydstogtskibe. Pressefoto via cruisefredericia.com, Matt Stroshane, photographer.

Krydstogt fra Disney på første besøg udenfor København

Fredag morgen anløber skib fra Disney Cruise Line for første gang en dansk provinshavn. De 2.700 gæster skal fra Fredericia til blandt andet Egeskov Slot, Legoland og H.C. Andersens Hus.

Havnen i Fredericia har årligt omkring 20 anløb af krydstogtskibe – og på fredag, den 16. august, bliver det noget ganske særligt.

For når krydstogtskibet Disney Magic går til kaj fredag morgen, er det første gang Disney Cruise Line besøger en dansk havn uden for København, oplyser cruisefredericia.com

Ombord er 2.700 gæster fra primært USA – de er ved at afslutte et ti dage langt krydstogt, der blandt andet har bragt dem til ”The Big Five” i Østersøregionen, nemlig København, Tallinn, Skt. Petersborg, Helsinki og Stockholm. Fra Fredericia sejler Disney Magic til den sydengelske havneby Dover, hvor krydstogtet slutter.

”Vi har de seneste fire-fem år bearbejdet Disney Cruise Line, og vi er selvfølgelig stolte over, at Disney for første gang vælger at anløbe Fredericia. Vi ser det som en anerkendelse af Fredericia som krydstogtdestination, fordi Disney Cruise Line normalt kun anløber hovedstæder,” siger Line Tange, Cruise Manager i ADP, der ejer og driver havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart, i en pressemeddelelse.

Fredericia er tæt på attraktioner
Ifølge Disney Cruise Line er det særligt Fredericias historie og de spændende turistattraktioner i området, der appellerer til gæsterne ombord.

Forud for anløbet i Fredericia er der solgt over 1.200 ture. Det er dobbelt så mange, end der normalt sælges, når andre store krydstogtskibe besøger byen.

”Vi er meget overvældede over de mange solgte ture. Gæsterne skal blandt andet på gåture til Trelde Næs og langs Lillebælt, de skal sejle i kajak ved Østerstrand, på hvalsafari og en klassisk byvandring i Fredericia,” siger Helle Rosborg Black, Cruise Koordinator i Visit Fredericia og tilføjer:

”Derudover er der solgt ture til Egeskov Slot på Fyn, til H.C. Andersens Hus og sejltur på Odense Å, til Legoland og Legohouse i Billund, Kongernes Jelling, Kolding Hus og Christiansfeld. Alle er indenfor en times kørsel fra Fredericia.”

I forbindelse med anløbet har Visit Fredericia udviklet en ny guidet tur, som sælges under navnet ”Meet the locals.”

”Vi glæder os til at introducere en ny tur, hvor gæsterne bliver inviteret indenfor i et privat hjem. Internationale krydstogtgæster vil meget gerne have unikke oplevelser og gerne oplevelser, hvor de får den lokale kultur ind under huden,” siger Helle Rosborg Black.

Særligt forhold til Disney
Fredericia har allerede et særligt forhold til Disney. Fredericia Teater har efter flere store opsætninger af Disney-musicals knyttet tætte bånd til de amerikanske eventyr. Magien fra teatret vil derfor rykke ud i gaderne, når de mange krydstogtgæster besøger den historiske fæstningsby på fredag.

Planlægningen af aktiviteter, underholdning og guidede ture i byen har stået på i flere måneder i samarbejde mellem Visit Fredericia, Fredericia Teater, Fredericia Shopping og ADP.

Når Disney Magic lægger til i Fredericia, bliver det også med deltagelse af Fredericia Teater, der åbner dørene for krydstogtgæsterne og underholder på kajen. Teaterdirektør Søren Møller ser frem til at drysse lidt Disney-magi ud over Fredericia:

”I anledning af Disney Magic’s besøg åbner vi dørene til Fredericia Teater og Musical Akademiet og giver en ”behind the scenes”-rundvisning med uddrag af de bedste sange fra vores opsætninger af Disney Musicals,” siger Søren Møller og tilføjer:

”Derudover kommer vi til at skabe en fest på kajen, når skibet sejler afsted klokken 15.15, hvor vores ensemble underholder med Disney-sange fra de originale Disney-musicals.”

Relaterede artikler:

Kurs mod nye danske krydstogtrekorder

541 krydstogtskibe i danske havne i år

Dobbelt så mange krydstogtpassagerer i danske havne