Horesta glad for kontantfri betaling

Hotel Skt. Petri i København skifter nu fra at være et First-hotel til at høre en anden norsk hotelkæde, Choice.

HOTELLER: Horesta glæder sig over, at landets hoteller og restauranter fra årsskiftet – ifølge nyt lovforslag – kan afvise kontant betaling. ”Kontantreglen er en administrativ og økonomisk byrde, og kravet er forældet,” siger Horestas adm. direktør.

Ifølge regeringens netop offentliggjorte udspil vil den fjerne lovkravet om, at forretningsdrivende er tvunget til at tage imod kontanter fra 1. januar 2016.

”Kontantreglen er en administrativ og økonomisk byrde, og kravet er forældet. Langt de fleste betaler i dag med kreditkort, og derfor må det helt naturligt være op til den enkelte forretningsdrivende, om hun vil tage imod kontanter eller ej”, siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i Horesta.

Alle forretningsdrivende – bortset fra bl.a. dagligvarebutikker, butikker med postdrift, butikker med receptpligtig medicin og kiosker – kan ifølge forslaget fremover sige nej til kontant betaling.

Horesta har længe kæmpet for at få liberaliseret lovgivningen, oplyses det.

”Det er glædeligt, at regeringen har lyttet til vores synspunkter. Der vil næppe være hundredvis af hoteller og restauranter, som afskaffer kontant betaling. Men de får friheden til at vælge”, siger Katia K. Østergaard.

Muligheden for at afvise kontant betaling kan være med til at øge sikkerheden for medarbejdere på hoteller og restauranter i områder eller på tidspunkter, hvor der er særlig risiko for kriminalitet.