60 procent af HORESTA’s cirka 2.000 medlemmer forventer at have brug for lønkompensation i februar, hvis restriktionerne opretholdes som nu. Arkivfoto: HORESTA.

HORESTA glad for forlængelse af lønkompensation

Regeringen og arbejdsmarkedets parter forlænger den nuværende aftale om lønkompensation to uger frem til den 15. februar. HORESTA havde håbet på en aftale, der strakte sig ind i foråret.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter, Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation, er enige om at forlænge den midlertidige lønkompensationsordning for de virksomheder, der er hårdt ramt af restriktioner.

Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse torsdag aften. Forlængelsen sker i lyset af, at nogle restriktioner blev forlænget til og med 31. januar. Regeringen og arbejdsmarkedets parter mødes igen 1. februar for at gøre status.

HORESTA glæder sig over, at der torsdag aften er indgået en politisk aftale om at forlænge lønkompensationen 14 dage. Ellers var den udløbet med udgangen af januar.

”Vi har så sent som i dag (torsdag, red.) efterlyst en forlængelse af lønkompensationsordningen, fordi mange virksomheder i vores erhverv har brug for ekstra tid til at få genopbygget omsætningen. Mange er fortsat hårdt ramt af restriktioner, og derfor tegner februar til at blive en vanskelig måned for en stor del af vores medlemmer,” siger HORESTAs administrerende direktør, Jannick Nytoft.

HORESTA havde håbet på en aftale, der strakte sig ind i foråret, ikke kun i de 14 dage, der nu er aftalt, står der i en pressemeddelelse torsdag aften fra brancheforeningen.

Ikke tilbage i ordrebøgerne med kort varsel
”For blandt andre møde-, messe- og konferencebranchen kommer der til at gå et stykke tid, før de har fået omsætning nok til at kunne hente alle medarbejdere ind. Messer, konferencer, møder og større selskaber er jo ikke noget, der kommer tilbage i ordrebøgerne med kort varsel,” siger Jannick Nytoft og tilføjer:

”Derfor er der brug for, at disse virksomheder får en fair chance til at bygge omsætningen op igen uden at skulle afskedige medarbejdere eller betale dem løn for en periode, hvor der ikke er noget at lave grundet restriktionerne.”

Lønkompensationsordningen dækker langt fra hele lønnen, men selv om virksomheder på lønkompensation skal betale en del af medarbejdernes løn under hjemsendelse, er den et vigtigt redskab til at undgå meget store tab for branchen, understreger HORESTA.

Ingen guldgrube
Jannick Nytoft undrer sig over, at der ikke var opbakning til at forlænge ordningen yderligere.

”Så snart omsætningen er tilbage, vil virksomhederne helt automatisk hente medarbejderne ind i driften igen. Det er ingen guldgrube at have medarbejdere hjemsendt, og derfor er medarbejderne tilbage, så snart omsætningen er. Vi taler måske om en til to måneder for mange virksomheder, og det vil have en kolossal betydning for, at virksomhederne får en fair chance for genstart og ikke bydes på endnu en regning,” siger Jannick Nytoft.

60 procent af HORESTAs medlemmer forventer at have brug for lønkompensation, hvis de nuværende restriktioner fortsætter efter den 1. februar.

Hele pressemeddelelsen fra Beskæftigelsesministeriet kan ses via dette link.

Relaterede artikler:

Brancheforeninger tilfredse med genåbningsplan

90 procent kompensation ved frivillig lukning

HORESTA-formand: Nej tak til flerkoneri