Kristian Nørgaard er i en alder af blot 27 år blevet chef for Venstres sekretariat på Christiansborg. Arkivfoto: HORESTA.

HORESTA-profil sekretariatschef på Christiansborg

Kristian Nørgaard er stoppet som politisk direktør hos HORESTA og tiltrådt som chef for Venstres sekretariat på Christiansborg. Hans forgænger i HORESTA er partisekretær for Moderaterne.

Den 27-årige jurist Kristian Nørgaard er netop stoppet som politisk direktør i HORESTA for at overtage posten som chef for Venstres sekretariat på Christiansborg. Han får dermed en central rolle i udviklingen af Venstres politiske linje som regeringsparti.

Det skriver HORESTA i en pressemeddelelse.

Kristian Nørgaard blev som 17-årig medlem af Venstre. Som 18-årig blev han byrådsmedlem for partiet i Billund Kommune, og fire år senere valgt ind i Regionsrådet i Region Syddanmark. I 2021 blev han medlem af Venstres Hovedbestyrelse.

Kristian Nørgaard kom til HORESTA i 2017 som studentermedhjælper; efter cand.jur.-eksamen blev han fastansat i HORESTAs Politiske Afdeling. For godt et år siden blev hans politisk direktør (efter Kirsten Munch Andersen), og i september sidste år kom han ombord i HORESTAs direktion sammen med administrerende direktør Pia Voss og kommerciel direktør Jeppe Møller-Herskind.

Blandt de 100 mest talentfulde unge ledere i Danmark
I pressemeddelelsen siger Kristian Nørgaard: ”At være ansat i HORESTA er for de fleste af os mere end bare et job. Vi brænder for at gøre en forskel for denne branche. Men da Venstre kontaktede mig før jul og gav mig dette tilbud, var det svært at sige nej. Det er en udfordring, som jeg glæder mig utrolig meget til at prøve kræfter med.”

Kristian Nørgaard kom for et år siden på Berlingskes liste over de 100 mest talentfulde unge ledere i Danmark. I pressemeddelelsen siger Pia Voss, administrerende direktør i HORESTA:

”Vi er kede af at sige farvel til Kristian, som har leveret en utrolig flot indsats i de næsten seks år i HORESTA. Omvendt er vi meget glade på Kristians vegne over, at han har fået denne mulighed, og vi forstår til fulde, at han har sagt ja tak til tilbuddet.

Kristians politiske talent og hans lederevner er unikke hans unge alder taget i betragtning, og vi ønsker ham det bedste”, siger Pia Voss. HORESTA er i gang med at finde afløseren for Kristian Nørgaard.

Tidligere HORESTA-direktør partisekretær i Folketinget
Kristian Nørgaard forgænger som politisk direktør i HORESTA, Kirsten Munch Andersen, er også kommet til Folketinget.

I december 2021 år stoppede Kirsten Munch Andersen som politisk direktør hos HORESTA. Fremover skulle hun være administrerende direktør i arbejdsgiver- og brancheorganisationen DOFK (Danmarks Organisation for selvstændige Frisører & Kosmetikere).

Men det sluttede allerede i april i sidste år ”efter gensidig forståelse,” skrev hun på Linkedin. I november fik 48-årige Kirsten Munch Andersen, der er cand.merc.jur. fra Copenhagen Business School, nyt job.

Hun var først blevet pressechef for partiet Moderaterne, som tidligere statsminister Lars Løkkke Rasmussen står bag. Og i november rykkede hun op som ny partisekretær i Moderaterne, der efter Folketingsvalget den 1. november har 15 mandater.

Kirsten Munch Andersen har tidligere erfaring fra det politiske, da hun mellem 2007 og 2014 var souschef i Venstres landsorganisation.

 

Relaterede artikler:

Farvel til Store Bededag kan blive dyr for hoteller

HORESTA før Folketingsvalg: HORESTA: ”Pengene skal tjenes, før de kan bruges”

HORESTA-formand: ”Vi har en kæmpe formue”