HORESTA’s kommende nye administrerende direktør, Jannick Nytoft, er hentet uden for hotel- og restaurationsbranchen. ”Jeg ser mange muligheder for at udvikle organisationen yderligere,” siger han. Foto via HORESTA.

HORESTA klar med ny administrerende direktør

Den administrerende direktør i EjendomDanmark, 49-årige Jannick Nytoft, skal fra årsskiftet stå i spidsen for HORESTA’s 2.000 medlemsvirksomheder i hotel-, restaurations- og turismebranchen.

Jannick Nytoft er ansat som administrerende direktør i HORESTA. Han afløser Katia K. Østergaard, der stod i spidsen for brancheorganisationen gennem 11 år og som efter eget ønske stoppede i april. I den mellemliggende periode har HORESTAs juridiske direktør, Pia Voss, været konstitueret som administrerende direktør.

Jannick Nytoft er 49 år og har de seneste fire år været administrerende direktør i EjendomDanmark, der er ejendomsbranchens erhvervsorganisation.

HORESTAs nye frontfigur er uddannet cand.scient.pol. (statskundskab) og har en lang karriere bag sig med ledende stillinger i organisationer, der arbejder med politisk interessevaretagelse og medlemsrådgivning, skriver HORESTA i en pressemeddelelse.

Inden EjendomDanmark har han blandt andet været ansat i PenSam, DI Plastindustrien og DVCA – Danish Venture Capital and Private Equity Association.

Tidligere har han været politisk aktiv og fungeret som viceborgmester i Albertslund Kommune, valgt for Venstre, fra 2001 til 2006.

Der er brug for en stærk brancheorganisation
Nu ser Jannick Nytoft frem til at skulle arbejde for hotel-, restaurant- og turisterhvervet.

”Der er tale om et erhverv, som har oplevet en markant vækst frem mod coronakrisen. Med en årlig omsætning på 139 milliarder kroner – heraf eksportindtægter for 60 milliarder fra udenlandske turister – har hotel-, restaurant- og turisterhvervet allerede i dag stor betydning for samfundsøkonomien, og denne betydning vil vokse år for år,” siger Jannick Nytoft i pressemeddelelsen og tilføjer:

”Det er afgørende, at politikerne forstår de vækstmuligheder, erhvervet rummer, og vælger at udnytte dem. Derfor er der brug for en stærk brancheorganisation, der bliver lyttet til på Christiansborg.”

Stor erfaring med politisk lobbyisme
HORESTA’s formand, Jan Vinther Laursen, glæder sig over ansættelsen af Jannick Nytoft.

”Jannick er valgt efter en grundig rekrutteringsproces og ud fra et stort og stærkt kandidatfelt. Med ham får vi en meget markant frontfigur for HORESTA. Han har både stor erfaring med politisk lobbyisme og med at sikre kompetent medlemsrådgivning”, siger Jan Vinther Laursen. Han er også ny bestyrelsesformand for HORESTA. Han afløste i maj Jens Zimmer Christesen. Jan Vinther Laursen er til daglig administrerende direktør for og medejer af restaurantkæden Bones.

”HORESTA er gennem en årrække vokset på medlemssiden. Under coronakrisen har organisationen været en meget tydelig stemme i medierne og leveret rådgivning af høj kvalitet til medlemmerne. Men selv om HORESTA står stærkt, ser jeg mange muligheder for at udvikle organisationen yderligere, og det glæder jeg mig til at tage fat på,” siger Jannick Nytoft.

HORESTA har knapt 2.000 medlemmer og varetager derudover sekretariater for en række foreninger i turisme- og oplevelsesindustrien, herunder Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark, Turismens Vækstråd, Green Key og Bocuse d’Or.

Relaterede artikler:

HORESTA får flere medlemmer end man mister

HORESTA takkede nej til fusion med Dansk Erhverv

HORESTA-formand: Kandidatfeltet bliver mindre