”Vi har været spændte på, om den økonomiske krise i vores erhverv ville få virksomheder til at søge mod billigere eller igen tilknytning til en brancheforening. Derfor er vi glade for, at reaktionen har været den modsatte,” siger HORESTA’s bestyrelsesformand. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

HORESTA får flere medlemmer end man mister

Trods at nogle prominente medlemmer er hoppet af eller er krakket, så får HORESTA stadig flere under fanerne. ”Krisen har vist betydningen af adgang til brancherelevant viden,” siger formanden.

”Det er utrolig positivt, at flere virksomheder søger professionel rådgivning, adgang til vores netværk og mulighed for at påvirke vores politiske arbejde”, siger HORESTA’s formand, Jan Vinther Laursen, til brancheforeningen for hotel-, restaurant- oplevelses- og turismebranchens hjemmeside.

HORESTA har over 2.000 medlemmer, men konkurrerer med blandt andet Dansk Erhverv om medlemskaber på navnlig hotelfronten.

I kølvandet på coronakrisen efterspørger et stigende antal virksomheder i hotel-, restaurant- og turisterhvervet bedre rådgivning og netværk, lyder det fra HORESTA som tilføjer:

”I løbet af de første otte måneder af i år har 195 virksomheder i hotel-, restaurant- og turisterhvervet meldt sig ind i HORESTA. Nettovæksten er på 103, fordi 92 virksomheder i samme periode har meldt sig ud. Hovedparten af udmeldelserne skyldes, at virksomhederne er blevet solgt, er lukket eller gået konkurs.”

Stort behov for juridisk rådgivning
”Coronakrisen har i ekstrem grad udstillet, hvilken betydning det har med adgang til brancherelevant viden. Det er utrolig positivt, at det får flere virksomheder til at søge professionel rådgivning, adgang til vores netværk og mulighed for at påvirke vores politiske arbejde”, siger Jan Vinther Laursen, der til daglig er medejer af og administrerende direktør for restaurantkæden Bones.

Under coronakrisen har en meget stor del af HORESTAs medlemmer trukket på brancheforeningens juridiske rådgivning.

”Vi har været spændte på, om den økonomiske krise i vores erhverv ville få virksomheder til at søge mod billigere eller igen tilknytning. Derfor er vi selvfølgelig utrolig glade for, at reaktionen har været den modsatte. Det bekræfter os kun i, at der er brug for en stærk videnbaseret organisation, som er specialiseret i at rådgive hotel-, restaurant- og turisterhvervet, og som politisk kun skal kæmpe for dette erhvervs interesser,” siger Jan Vinther Laursen.

Nej tak til Dansk Erhverv
HORESTAs bestyrelse besluttede før sommerferien at afbryde drøftelser om en inklusion af HORESTA i Dansk Erhverv.

Det skete med ønsket om, at erhvervet fortsat skal have en stærk, selvstændig organisation, fremfor potentielt at udgøre en meget lille del af det store Dansk Erhverv, skriver HORESTA’s nyhedsbrev.

”Som erhverv forventer vi langt større politisk indflydelse og langt bedre rådgivning ved at være selvstændige. Vi har modtaget nogle udmeldelser som følge af bestyrelsens beslutning, men ikke flere end vi var forberedt på, og HORESTAs bestyrelse og medarbejdere er fortsat fast besluttede på, at kursen er den helt rigtige. Hotel-, restaurant- og turisterhvervet er et væksterhverv og stærkt nok til at stå på egne ben”, siger Jan Vinther Laursen.

Snart klar med ny administrerende direktør
HORESTA oplyser også, at bestyrelsen fortsætter arbejdet med at finde en ny administrerende direktør efter Katia K. Østergaard, der stoppede i foråret.

”Dette arbejde er nu inde i den afsluttende fase. Der arbejdes desuden på en revideret strategi, som skal føre til en yderligere styrkelse af organisationen,” oplyser HORESTA.

Relaterede artikler:

HORESTA takkede nej til fusion med Dansk Erhverv

“Kan blive en meget lille fisk i en stor sø”

HORESTA-formand: Direktørfeltet bliver mindre