Horesta vil ikke splitte branchen

0
Jens Zimmer Christensen.
Jens Zimmer Christensen.

DEBAT: ”Intern splid og strid skader kun én part: Det turisterhverv, vi alle brænder for,” siger Horestas bestyrelsesformand efter Feriehusudlejernes Brancheorganisation i går i standby.dk rasede over, at Horesta har optaget Danske Sommerhusudlejere som nyt medlem.  Her er svaret fra Horestas bestyrelsesformand…

Af Jens Zimmer Christensen

”Standby.dk bringer i dag (tirsdag) en artikel, hvor direktøren for Feriehusudlejernes Brancheorganisation, Carlos Villaro Lassen, kritiserer Horesta for at splitte dansk turisme med optagelsen af Danske Sommerhusudlejere som nyt medlem.

Splittelse er det sidste, vi ønsker. Tvært imod ønsker vi at bidrage til at samle turismen om en fælles dagsorden, der kan skabe slagkraft og synlighed på den politiske dagsorden, og det synes vi faktisk er lykkedes ganske godt de senere år.

Turisterhvervet består af en række selvstændige og stærke organisationer, som vi hver især har et tæt samarbejde med. Gennem de seneste år er det lykkedes at skabe markante resultater.

Vi har fået rykket turismen op på den politiske dagsorden, og vi har fået synliggjort, at turisterhvervet rummer et meget stort vækstpotentiale. Begge dele har skabt grobund for ambitiøse turismeudspil fra såvel regering som opposition inden for de seneste par år. Turismen bliver i dag taget helt anderledes alvorligt end for bare fem år siden.

Danske Sommerhusudlejere repræsenterer 1.500 medlemmer og udgør en væsentlig stemme i debatten, fordi de som de eneste varetager interesserne for ejerne af de sommerhuse, som lejes ud til turisterne. Når Danske Sommerhusudlejere kommer til os og anmoder om medlemskab, tager vi selvfølgelig imod med åbne arme.

Men ikke fordi vi er ”desperate”, som Carlos Villaro Lassen skriver. Faktum er, at vi igennem de seneste to år har haft medlemsfremgang. Alene de seneste 12 måneder har vi budt 189 virksomheder velkommen som nye medlemmer af Horesta.

Vi håber – og forventer – at de senere års gode samarbejde i Turisterhvervets Samarbejdsforum kan fortsætte på trods af de stærke følelser, som vores nye medlem tilsyneladende udløser.

Vi arbejder jo i bund og grund for den samme dagsorden, og intern splid og strid skader kun én part: Det turisterhverv, som vi alle sammen brænder for”.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz