Britiske Generator-hostel har netop købt hostelkæde i USA – her er det Generator Hostel Copenhagen med omkring 660 sengepladser. Pressefoto via Wonderful Copenhagen.

Hostel-kæde solgt for milliardbeløb

Den britiske hostelkæde Generator, der har ét af sine 14 europæiske hostels i København, køber amerikansk modsvarighed for tre milliarder kroner.

Generator-kæden, der er ejet af den britiske investeringsfond Queensgate Investments, har for 400 millioner dollars – cirka tre milliarder kroner – købt amerikanske Freehand Hotels.

Med købet kommer Generator, der navnlig henvender sig til millenniumgenerationen, op på at have 18 overnatningssteder i Europa og USA – og øger med købet sin tilstedeværelse på det amerikanske marked, hvor Generator dog foreløbig kun har et hostel i Miami. Næste år åbner Generator også i den amerikanske forbundshovedstad, Washington DC.

Freehand Hotels har fire store overnatningsenheder i USA – Chicago, Los Angeles, Miami og New York.

”Generator stræber efter konstant at tilbyde de bedste og mest innovative oplevelser til den moderne rejsende. At vi overtager Freehand med deres stærke varemærke og særdeles positive omdømme på det amerikanske marked, betyder, at tilføjelsen af deres hoteller til Generators portefølje passer fint sammen,” siger Alastair Thomann, koncernchef for Generator-gruppen i en pressemeddelelse og tilføjer:

”Købet af Freehand er af stor strategisk betydning for Generator, da det vil gøre det muligt for os i fællesskab at ramme nye målgrupper blandt gæster.”

Det første Generator-hostel i Norden åbnede i København – Generator Hostel Copenhagen tæt på Kgs. Nytorv har omkring 660 sengepladser fordelt på værelsestyper fra en-suite sovesale til private værelser og konceptværelser. Generator er udover København også i Stockholm samt 12 andre europæiske hovedstæder og storbyer.

Stor hostelvækst i Danmark
Der er de seneste år åbnet stadig flere hostels i Danmark, primært i København. København har cirka ti hostels med 5.000 senge i runde tal.

Danhostel er Danmarks største kæde af vandrerhjem med i øjeblikket 64 hostels som medlemmer. Samlet havde disse sidste år cirka en million overnatninger fordelt på familier og feriegæster, møder, lejrskoler, sports- og fritidsgrupper.

Et af de nyeste i København er Steel House Copenhagen tæt på Hovedbanegården; det hører under Københavns største hotelgruppe, Arp-Hansen, og har 1.150 senge. På årsbasis tiltrækker Steel House mellem 250-300.000 overnattende gæster – mere end 90 procent er fra udlandet.

Forleden meddelte den hollandske CityHub-kæde, at den til næste sommer åbner sit første hostel udenfor Holland med 215 ”værelser” på Vesterbrogade i København.

Ligeledes næste år kommer der endnu en udvidelse på hostelfronten i København når store tyske A&O Hostels til marts åbner sit andet hostel i København, denne gang i Sydhavnen, med over 800 senge.

Relaterede artikler:

Endnu en udenlandsk hotelkæde til Danmark

Danhostels-direktør ville ikke gå ned i løn

Hotelkæde klar til første åbning udenfor København