First Hotel Kong Frederik i København har fået nyt vandsystem så der ikke mere sælges dyrt flaskevand, men ekstra filtreret postevand – med og uden bobler. Pressefoto via First Hotels.

Hotel stopper salg af flaskevand

First Hotel Kong Frederik ved Rådhuspladsen i København har fået nyt system så postevand filtreres ekstra før det serveres. Dermed skal hotellet ikke købe og have transporteret flaskevand.

”Selvfølgelig er dette en besparelse for os – men vi hjælper også miljøet, skåner vores medarbejdere og gør det billigere for vores gæster,” siger hoteldirektør Kenneth Pedersen til STANDBY.dk

Klik for stort format. First Hotel Kong Frederik ved Rådhuspladsen i København står foran renovering af blandt andet sine 110 værelser og suiter. Pressefoto: First Hotels.

Han står i spidsen for firestjernede First Hotel Kong Frederik med 110 værelser ved Rådhuspladsen i København.

Hotellet tilbagetog sidste måned driften af sin restaurant fra restaurantkæden Cofoco, der havde stået for forpagtningen i seks år. I stedet har hotellet nu åbnet sin egen restaurant, Louises Fiskebar, der dog også serveres andet end fisk, for eksempel steaks.

I forbindelse med åbningen af sin egen restaurant kiggede hotellet på vandforsyningen. Restauranten og hotellet havde hidtil haft almindeligt postevand, men også solgt mineralvand på flasker.

”Ved at stoppe salg af dyrt flaskevand og i stedet tilbyde vores eget postevand – med eller uden bobler – opnår vi en række fordele,” siger Kenneth Pedersen og tilføjer:

”Vi skal ikke have lastbiler til at køre til hotellet med flaskevand, chauffører og vores medarbejdere skal ikke bære kasser med vandflasker ind og ud, op og ned i hotellet, det er alt sammen godt for arbejdsmiljøet.”

Den nye vandløsning er et samarbejde med firmaet Purezza, der leverer et rensningsanlæg der filtrerer postevandet samt fjerner bakterier og partikler i det eksisterende vand fra hanen. Så skal vandet bare tappes direkte fra vanen på flasker, der så serveres for hotellets gæster.

I første omgang sælger Kong Frederik sit vand via det nye system i restauranten; der betales en engangspris og så kan gæsten drikke så meget af hotellets eget vand som der ønskes. Det nye system omfatter i første omgang hotellets restaurant. Senere kommer muligheden til konferenceafdelingen og gæsteværelserne.

”Den nye vandmulighed er led i vores arbejde med atter at gøre Kong Frederik til et mere synligt hotel med en god beliggenhed her i centrum af København,” siger Kenneth Pedersen.

Hoteller skal opgraderes
First Hotel Kong Frederik er med sine 110 værelser det mindste af First Hotel-kædens tre hoteller i København. I alt har den norske kæde 62 First Hotels i Skandinavien – og de skal snart opdeles mellem tre varemærker.

Det trestjernede niveau bliver Joy by First, firestjernede hoteller skal være First Upscale, dem er der flest af – cirka tre ud af fire af First Hotels. Den sidste kategori bliver firestjernet plus under varemærket Club by First, hvilket for eksempel vil inkludere Kong Frederik i København.

First Hotels har syv hoteller i Danmark – tre i København: Kong Frederik, Mayfair og Hotel 27 samt et i henholdsvis Kolding, Odense, Aalborg og Aarhus.

Relaterede artikler:

Ny teknologi sparer hotel masser af vand

Hotelkæde planlægger nye hoteller i København

Bæredygtig turisme interesserer ikke danskerne