Mindst 189 hoteller i USA indenfor Marriott-koncernen er afsløret i at pålægge deres gæster ekstra afgifter ved check-ud i forhold til den annoncerede pris. Det er ulovligt – og nu sagsøges Marriott-koncernen. Arkivpressefoto fra Marriott.

Hotelgigant sagsøgt for ulovlige ekstrapriser

Statsanklageren i Washington D.C. sagsøger verdens største hotelkoncern for påstået bedrageri, fordi mindst 189 Marriott-hoteller i USA tillægger den endelige regning ekstra afgifter.

Der kan være god grund til at kigge kritisk på den regning for overnatning, man i USA betaler som hotelgæst ved check-ud efter overnatning på et Marriott-hotel eller de 30 hotelvaremærker hos den amerikanske gigant.

Der kommer nu et sagsanlæg i USA mod Marriott-koncernen. Søgsmålet kommer efter undersøgelser fra statsanklagerne i alle USA’s 50 delstater. Men da Marriott-koncernen har sit globale hovedkvarter ved den amerikanske forbundshovedstad, Washington D.C., er det statsanklageren i Washington D.C. der sagsøger Marriott-koncernen for ”pris bedrageri” på en række af koncernens hoteller i USA.

Statsanklagerne i de 50 amerikanske delstater har fundet eksempler på, at mindst 189 hoteller indenfor Marriott-koncernen i USA er involveret i sagen om de forhøjede priser. På verdensplan har Marriott-koncernen over 7.000 hoteller. Der nævnes intet om, at den ulovlige praksis har været brugt af Marriott-hoteller uden for USA.

Det påståede bedrageri sker ved, at overnattende gæster på Marriott-hoteller i USA angiveligt har fået tillagt deres endelige regning for overnatning et såkaldt “resort fees” på fra cirka ti dollars og helt op til næsten 100 dollars.

At gæsten skal betale denne afgift oven i hatten fremgår ikke når hotelværelset bookes – dermed kan Marriott-hoteller fremstå billigere end konkurrenter der oplyser den totale pris ved booking. Det skriver en række amerikanske medier, blandt andet den store TV-station ABC News.

Milliarder af kroner
Ifølge statsanklageren i D.C., Karl Racine, har Marriott-koncernen på denne måde hentet flere hundrede millioner dollars, et milliardbeløb i danske kroner, fra sine overnattende hotelgæster. Denne praksis, der i USA kaldes ”drip pricing,” dråbe-for-dråbe praksis, er ulovlig – fordi der tillægges ekstra udgifter til den pris, kunden har troet der skulle betales for overnatningen, da værelset blev booket.

”Dette er en ligetil sag om pris-bedrageri. Marriott har opereret denne ulovlige praksis med drip pricing i mindst et årti når Marriott har oplyst om sine overnatningspriser og undladt at oplyse forbrugerne om, at den annoncerede pris ikke var den endelige pris,” lyder det fra statsanklageren i Washington D.C., Karl Racine.

Han tilføjer, at Marriott, der også omfatter varemærker som Sheraton, Renaissance, Westin og Courtyard, kalder sine skjulte afgifter på overnatning mange ting, for eksempel ”resort fee,” ”amenity fee” eller ”destination fee.”

Disse afgifter – fees – står ifølge anklageskiftet i sektionen på regningen under “skatter og afgifter,” hvilket kan få kunderne til at tro, at der er tale om skatter og afgifter til en offentlig myndighed istedet for selve Marriott-koncernen.

Med ”drip pricing” får hotelgæster på udkig efter overnatning via Marriotts hjemmesider eller de såkaldte OTA’er (online travel agency) som for eksempel Priceline eller Expedia det vildledende indtryk, at hotelværelser hos Marriott er billigere end de reelt er, står der blandt andet i søgsmålet mod Marriott.

Ingen kommentarer fra Marriott
Marriott har ifølge ABC News ikke ønsket at udtale sig i sagen.

”Vi kommenterer ikke på igangværende retssager, men vi ser frem til at fortsætte vores samarbejde med statsanklagerne i de amerikanske delstater,” siger en talsperson fra Marriott til ABC News.

Relaterede artikler:

Hotelgigant får kæmpe bøde efter hackerangreb

Nu har Marriott 7.000 hoteller

Nu har København tre Marriott-hoteller