Hotelinvestorer mødes i København

hotel_klokkeRundt om i Europa gør topchefer fra hotelindustrien sig klar til den kommende uges HotCop-konference i København.

På sidste års HotCop-konference svarede 72% af deltagerne fra operatørsiden, f.eks. hotelkæder, at det var sandsynligt, at de ville åbne hotel i Skandinavien inden for de kommende fem år.

”Fremadrettet kan vi forvente stor udvikling inden for det 3-stjernede segment, som i en årrække har været forsømt, mens trendy budgethoteller som WakeUp Copenhagen og upscale boutique hoteller som SP34 er stormet frem,” siger Sarah Sonne Larsen fra Nordic Hotel Consulting, der har udført undersøgelsen.

I andre lande betaler udlejeren ofte en hotelkæde for at drive hotel i sin ejendom og få indtægterne. Sådan er det ikke i Danmark og de øvrige skandinaviske lande, hvor man kører med almindelige lejekontrakter. Og det er de fleste udenlandske kæder gået væk fra.

”Eftersom de nordiske lande foretrækker lejekontrakter, modsat internationale aktørers insisteren på aftaler, hvor man i højere grad deler risikoen, så kom divergerende forventninger til samarbejdskontrakter ind på en førsteplads, som den største forhindring. Det forklarer hvorfor Danmark, Norge og Sverige er domineret af regionale kæder som Scandic, First og Choice, mens kæder, der er meget udbredt i bl.a. Sydeuropa som Starwood og Accor, har vanskeligt ved at komme ind på markedet,” siger Sarah Sonne Larsen.

HotCop arrangeres af rådgiverfirmaet Nordic Hotel Consulting og konferencevirksomheden Estate Media.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.