Hotelinvestorer mødes i København

hotel_klokkeRundt om i Europa gør topchefer fra hotelindustrien sig klar til den kommende uges HotCop-konference i København.

På sidste års HotCop-konference svarede 72% af deltagerne fra operatørsiden, f.eks. hotelkæder, at det var sandsynligt, at de ville åbne hotel i Skandinavien inden for de kommende fem år.

”Fremadrettet kan vi forvente stor udvikling inden for det 3-stjernede segment, som i en årrække har været forsømt, mens trendy budgethoteller som WakeUp Copenhagen og upscale boutique hoteller som SP34 er stormet frem,” siger Sarah Sonne Larsen fra Nordic Hotel Consulting, der har udført undersøgelsen.

I andre lande betaler udlejeren ofte en hotelkæde for at drive hotel i sin ejendom og få indtægterne. Sådan er det ikke i Danmark og de øvrige skandinaviske lande, hvor man kører med almindelige lejekontrakter. Og det er de fleste udenlandske kæder gået væk fra.

”Eftersom de nordiske lande foretrækker lejekontrakter, modsat internationale aktørers insisteren på aftaler, hvor man i højere grad deler risikoen, så kom divergerende forventninger til samarbejdskontrakter ind på en førsteplads, som den største forhindring. Det forklarer hvorfor Danmark, Norge og Sverige er domineret af regionale kæder som Scandic, First og Choice, mens kæder, der er meget udbredt i bl.a. Sydeuropa som Starwood og Accor, har vanskeligt ved at komme ind på markedet,” siger Sarah Sonne Larsen.

HotCop arrangeres af rådgiverfirmaet Nordic Hotel Consulting og konferencevirksomheden Estate Media.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.