Scandic er Danmarks største hotelkæde med 31 hoteller, 29 deltager i konceptet ”Morgenmadsfesten” den 8. november, hvor hotellerne selv inviterer samarbejdspartnere. PR-foto: Scandic Hotels.

Hotelkæde inviterer 30.000 gæster til morgenmad

Scandic Hotels har i år 60-års jubilæum – det markeres næste måned, hvor hotelkædens 270 hoteller i seks lande, blandt andet 29 i Danmark, inviterer 30.000 gæster til ”morgenmadsfest.”

Morgenmadsfesten – for særligt indbudte – er den store finale på Scandics 60-års jubilæumsfejring og vil finde sted på virksomhedens hoteller i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Tyskland og Polen.

I Danmark deltager 29 hoteller i fejringen med målet om at være vært for omkring 5.000 gæster. I alt håber Scandic at byde velkommen til over 30.000 gæster onsdag den 8. november.

Søren Faerber, administrerende Direktør for Scandic Danmark, siger i en pressemeddelelse: ”Det her bliver en fest til historiebøgerne. Vi vil gerne vise vores taknemmelighed til vores lokalsamfund ved at skabe en uforglemmelig morgenmadsfest for vores venner fra hele Norden.”

Scandics største morgenmadsfest nogensinde bliver ikke en almindelig morgenmad, loves det. I en time vil de inviterede gæster kunne nyde Scandics morgenmadsbuffet, mens de hører musik og socialiserer med venner og bekendte. Kokkene vil vise deres kulinariske ekspertise ligesom gæsterne vil blive introduceret til Scandic arbejde inden for bæredygtighed, oplyses det.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvem de inviterede til de medvirkende Scandic-hoteller er. Men Gunnvør Virgarsdóttir Dalsgaard, Communications & Content Manager hos Scandic i Danmark, oplyser til Standby.dk: “Hotellerne har hver især inviteret venner, partnere, kolleger, personer fra lokalsamfundet og team members (medarbejdere, red.) til at deltage i festen.”

Scandics forgænger og første hotel var et motorhotel i Sverige
Det første hotel hos Scandics forgænger åbnede i 1963 i Laxå i Sverige, sådan cirka mellem Stockholm og Gøteborg, under navnet Esso Motorhotel. I 1984 solgte benzinselskabet Esso sine hoteller, hvorefter navnet Scandic Hotels opstod.

I overensstemmelse med FN’s mål for bæredygtig udvikling har Scandic forpligtet sig til at reducere madspild med 50 procent inden 2030. Virksomheden arbejder på at maksimere ressourceanvendelse, og i Danmark er mængden af spiseligt madspild blevet reduceret med over 30 procent, siden de indgik aftalen. De fleste Scandic-hoteller er certificeret med det nordiske Svanemærke.

Scandic er ifølge egne oplysninger Nordens største hotelkæde med 280 hoteller og 58.000 værelser. Loyalitetsprogrammet “Scandic Friends”, der har to millioner medlemmer, er det største i den nordiske hotelbranche. I alt har Scandic Hotels 19.000 medarbejdere, oplyses det.

Omsatte for 1,6 milliarder kroner i Danmark i 2022
Ifølge Berlingskes liste over Danmarks 1.000 største koncerner i 2022, var Scandic nummer 405 – målt på omsætning.

Den var, ifølge Berlingske, sidste år på 1,6 milliarder kroner i Danmark, hvor det blev til et underskud efter skat på minus fire millioner kroner.

Ved udgangen af sidste år havde Scandic Hotels 1.429 medarbejdere i Danmark.

 

Relaterede artikler:

Scandic åbner første hotel med nyt varemærke

Nordens største hotelkæde hylder sine unge talenter

Scandic Hotels har mindre direktørrokade i Danmark