Bygningen i Mølleparken, der tidligere husede Aarhus Hovedbibliotek, bliver fra slutningen af næste år et boutique hostel med 520 senge på 120 værelser. Arkivfoto.

Hotelkæde klar med ny direktør

Næste år åbner københavnske Brøchner Hotels for første gang uden for hovedstaden – det bliver et såkaldt boutique-hostel i det centrale Aarhus med forventede 150.000 årlige overnatninger. Direktøren er nu fundet.

Med en bred karriere i hotelbranchen skal 45-årige Martin Dyrholm stå i spidsen for Aarhus’ kommende boutique hostel i de bygninger, der tidligere husede byens hovedbibliotek i Mølleparken. Det nye hostel får 520 senge på 120 værelser med plads til to, fire, seks og otte personer.

45-årige Martin Dyrholm er ansat som direktør for det kommende store hostel i det centrale Aarhus. Arkivfoto.

Martin Dyrholm kommer senest fra job som partner siden 2016 i firmaet Telling & Nesager, der blandt andet rådgiver hotelbranchen.

”Nu kommer jeg hjem,” siger Martin Dyrholm til STANDBY.dk om sit nye job. Han stammer nemlig fra Aarhus og bor med familien i Ugelbølle i Rønde ved den jyske hovedstad.

”Jeg har talt med Karim og Johan om det nye job, det lyder vanvittig spændende og så navnlig i Aarhus, hvor der sker utrolig meget i disse år. At blive tilbudt stilling som direktør for et helt nyt hostelkoncept hos Brøchner Hotels, er et tilbud, man kun kan takke ja til,” siger Martin Dyrholm.
Karim er Karim Nielsen, administrerende direktør for Brøchner Hotels, hvor Johan Åsell er driftsdirektør. Kæden har netop åbnet sit første 5-stjernede hotel, Herman K med 31 værelser og suiter ved Kongens Nytorv. Til januar er kæden klar med sit hidtil største hotel, Ottilia i Carlsberg Byen, med 155 værelser.

Et anderledes koncept
”Det kommende boutique-hostel i Aarhus er som meget andet i Brøchner Hotels noget med et anderledes og skævt koncept. Gæsterne bliver alt fra turister til forretningsfolk,” siger Martin Dyrholm, der tiltræder hos Brøchner Hotels 15. august. Forretningsfolk skal ikke nødvendigvis bo på flersengsstuer – det kommende hostel får nemlig også en række normale hotelværelser med to senge samt eget bad og toilet.

Når det nye hostel er i fulde omdrejninger forventer Brøchner Hotels, at det årligt tiltrækker 140-150.000 overnattende gæster.

Om den nyansatte direktør for det kommende hostel, siger driftsdirektør hos Brøchner Hotels, Johan Åsell:

”Det er første gang vi rykker udenfor København og det er derfor vigtigt, at vores nye hosteldirektør har den nødvendige erfaring til at drive et nyt koncept, men også en afdeling på afstand fra hovedkontoret i København. Det naturlige valg var Martin, der med sin stærke kompetencer er en perfekt profil til denne nye stilling.”

En bred karriere
Trods sine kun 45 år har Martin Dyrholm allerede prøvet meget i hotel- og restaurationsbranchen. Han er uddannet som tjener på Hotel Marselis ved Aarhus – og vandt Europamesterskab for tjenerelever i starten af 1990’erne.
Martin Dyrholm havde en sommer som tjener på Hotel Hans Egede i den grønlandske hovedstad Nuuk – og arbejdede et år som træner for personalet i danske klub i australske Melbourne.

Som 27-årig blev han første gang hoteldirektør for daværende Choice Impala Hotel i Silkeborg, derfra gik turen til Hotel Australia i Vejle, videre til det nye Quality Hotel i Aalborg inden han blev direktør for Helnan Marselis Hotel, hvor han i sin tid blev udlært. Karrieren fortsatte i et ejendomsfirma i København, der blandt andet handlede med hotelejendomme – derfra blev han direktør for Dayz Resort, der udlejede ferieboliger, inden han kom til Telling & Nesager.

Brøchner Hotels har foreløbig 400 værelser på sine fem københavnske boutiquehoteller – Hotel SP34, Hotel Herman K, Hotel Danmark, Avenue Hotel Copenhagen og Hotel Astoria.

Relaterede artikler:

Direktørrokade på hotelkæde

Hotelkæde byder konkurrent velkommen

Aarhus vil tiltrække dobbelt så mange turister