Danmarks største hotelkæde, Scandic, vil fremover kun servere økologiske, danske pommes frites på sine danske hoteller. Det bliver til 20 tons om året. Scandic planlægger mere bæredygtighed.
Aftalen om de over 20 tons danske, økologiske pommes frites til gæster på de foreløbig 28 Scandic-hoteller i Danmark er resultatet af et nyt samarbejde mellem Flensted Food Group og Scandic Danmark.
Og samarbejdet rummer potentiale for flere, bæredygtige initiativer, oplyser Scandic i en pressemeddelelse. I den siger Food & Beverage-direktør hos Scandic Hotels i Danmark, Karsten Felvang Nielsen:
”Scandic har længe arbejdet på at få flere danske råvarer i vores køkkener. Nu er turen kommer til pommes frites. Som største aktør på markedet, er vi naturligvis forpligtet til at gå forrest. Vi vil gerne støtte det danske landbrug og de danske fødevarevirksomheder ved at øge vores andel af lokale leverandører.
I den sammenhæng giver samarbejdet med Flensted høj værdi for os, de har et stærkt net af lokale avlere. Og når vi endda kan få pommes frites i en stærk, økologiske kvalitet, er det en no-brainer,” siger Karsten Felvang Nielsen.
Vil løfte bæredygtigheden i hele værdikæden
Café Gigant er Flensteds mest populære pommes frites – og den økologiske variant er nu en fast del af Scandics menu.
”Vi er stolte af vores nye samarbejdspartner. Vi deler passionen for lokale råvarer, bæredygtighed og økologi. Og vi glæder os til at udvikle samarbejdet med en partner, der sætter handling bag sine ord,” siger salgschef hos Flensted, Kim Kofoed.
Aftalen om kun danske, økologiske pommes frites for hotel- og restaurantgæsterne hos Scandic er kun begyndelsen, siger Karsten Felvang Nielsen:
“Vi ser mange potentialer i partnerskabet med Flensted og har ambitioner om at søsætte flere initiativer, som kan løfte bæredygtigheden i hele værdikæden.”
I Scandic har de seneste 25 år haft fokus på bæredygtighed, og kæden er ifølge egne oplysninger Danmarks eneste svanemærkede hotelkæde. I Scandics hotelrestauranter er både økologi, lokale råvarer, dyrevelfærd, skånsomt fiskeri og bekæmpelse af madspild på menuen, oplyser kæden.
Relaterede artikler:
Små direktørrokader i stor hotelkæde