Et mundbind er ikke længere en del af arbejdsuniformen hos Nordic Choice Hotels. (Foto: Nordic Choice Hotels)

Hotelkæde smider mundbindene

I august 2020 indførte Nordic Choice Hotels obligatorisk brug af mundbind for de ansatte. Nu kan de igen lægge dem fra sig på samtlige hoteller i Norden.

Som den første hotelkæde i Norden indførte Nordic Choice Hotels i august 2020 obligatorisk brug af mundbind for de ansatte på kædens over 200 hoteller.

Beslutningen var en del af en række foranstaltninger, der skulle bidrage til at reducere spredningen af ​​COVID-19.

Men som en konsekvens af, at de nordiske lande i stigende grad åbner samfundene og reducerer restriktioner, fjerner Nordic Choice Hotels tilsvarende kravet om de obligatoriske mundbind.

Stressende at arbejde med mundbind
”Vi var hurtige til at komme med foranstaltninger for at beskytte både vores personale, men også vores gæster. Det er blevet bemærket og værdsat af gæsterne, men det har været stressende for vores personale at skulle arbejde iført mundbind.  Nu mener vi, at det er på tide at fjerne kravet og igen kunne smile til gæsterne,” siger Torgeir Silseth, der er administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

At mundbindene fjernes, betyder ikke, at andre smitteforebyggende foranstaltninger reduceres. Nordic Choice Hotels vil fortsat følge restriktioner som social afstand, god håndhygiejne, restriktioner vedrørende restauranter og møder, og at personalet bliver hjemme ved det mindste tegn på sygdom.

En udfordrende periode
”Det har været en udfordrende periode for os alle, og det føles derfor godt, at vi nu trin for trin kan lette på de restriktioner, der er blevet indført og dermed åbne op for vores forretning og vores lokalsamfund igen,” siger Torgeir Silseth.

”Vi forlader en sommer, hvor mange hoteller har haft en rekordhøj belægning baseret på, at flere og flere har opdaget de nordiske lande. Der er tegn på, at den udvikling vil fortsætte ind i efteråret og vinteren. Med andre ord kan vi nu trygt og sikkert lægge pandemien bag os,” lyder det videre fra Torgeir Silseth.

Nordic Choice Hotels er en af de største hotelgrupper i Norden med over 200 hoteller i de nordiske og baltiske lande. Nordic Choice Hotels har fem hoteller i København. Bag hotelkæden står den norske hotelkonge og milliardær Petter Stordalen.

 

Relaterede artikler:

Hotelkæde bruger gæster som undercover-agenter

2021 bliver et blodbad i hotelbranchen

Zleep overtager dansk hotel fra Petter Stordalen