Hotelkæde vil være blandt Danmarks største

Hotel Skt. Petri i København skifter nu fra at være et First-hotel til at høre en anden norsk hotelkæde, Choice.

Hotel Skt. Petri i København skifter nu fra at være et First-hotel til at høre en anden norsk hotelkæde, Choice.

HOTELLER: Norske Choice Hotels forventer indenfor 2-5 år at have fra 10 til 20 hoteller i Danmark. Også First Hotels er på udkig efter flere danske hoteller. Choice Hotels overvejer medlemskab af Horesta.

”Ja, vi vil atter vokse i Danmark, målet er i første omgang 10-20 flere hoteller; hvis du spørger vores ejer Petter Stordalen har vi hotellerne inden for to år, hvis du spørger mig, er det inden for fem år,” sagde Torgeir Silseth, adm. direktør i Nordic Choice Hotels, efter pressemødet i går, onsdag, til standby.dk

Han tilføjer, at Choice forventer at ansætte 5-6 medarbejdere til salg og marketing på det danske marked – hertil kommer en dansk økonomifunktion. Der er ikke udpeget nogen leder for Choice Hotels i Danmark.

”Jeg har først i dag hørt, at First Hotels i Danmark var blandt de hotelkæder, som ved årsskiftet meldte sig ud af Horesta… Vi har derfor ikke taget stilling til, om Choice Hotels skal være med i arbejdsgiverforening – men mit synspunkt er, at man bliver stærkere af at stå sammen,” siger Torgeir Silseth og indikerer dermed, at Horesta har mindst to nye medlemmer på vej.

Ifølge Torgeir Silseth har ejerne af First og Choice i over et år talt om salget af de tre hoteller, men de endelige underskrifter kom først på plads for to dage siden.

First Hotels driftsdirektør i Danmark, Tony Bak, oplyste i går til standby.dk, at First Hotels er på udkig efter nye hoteller i Danmark, og han forventer at kunne oplyse navnene på de første i løbet af i år. Han vil ikke sige, hvor mange det drejer sig om.

Med afgangen af Skt. Petri og Vesterbro kommer First ned på 14 hoteller i Danmark. Sidste måned mistede First også Hotel Østerport ved Østerport Station samt Hotel Neptun på Skt. Annæ Plads i København – i begge tilfælde fordi økonomisk trængte First Hotels ikke havde betalt husleje i flere måneder.