Wyndham Hotels & Resorts har afvist et uvelkomment forsøg på overtagelse af en anden stor amerikansk hotelaktør, Choice.

Hotelkoncerner: Opgiver uønsket forsøg på opkøb

Den amerikanske hotelkoncern Choice Hotels International har opgivet sit forsøg på at overtage den endnu større konkurrent Wyndham Hotels & Resorts, der har en kendt dansk hotelpartner.

Choice har siden april sidste år prøvet at overtage den større spiller, Wyndham, der har betakket sig for interessen. Choice endte med at tilbyde over syv milliarder dollars, næsten 50 milliarder kroner – men blev afvist af majoriteten af Wyndhams aktionærer. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Både Choice og Wyndham har hovedkvarter i USA.

Wyndham samarbejder i Danmark med den danske Comwell-kæde og har et af sine varemærker, Dolce by Wyndham, på foreløbig tre danske Comwell-hoteller, nemlig Comwell Aarhus Dolce by Wyndham, Comwell Copenhagen Portside Dolce by Wyndham og Comwell H. C. Andersen Odense Dolce by Wyndham.

Var Choices overtagelse af Wyndham lykkedes, var der blevet skabt en hotelgigant – der i så fald skulle godkendes af blandt andet de USA’s konkurrencemyndigheder.

16.600 hoteller
Samlet ville Choice Wyndham have haft 16.600 hoteller verden over – og dermed være klart større end Marriott, den i dag største hotelkoncern i den vestlige verden. Marriott åbnede i øvrigt i denne uge to nye hoteller på samme adresse i København.

Choice har i dag cirka 7.500 hoteller med over 630.000 værelser i navnlig mellemklassesegmentet i 46 lande verden over fordelt på varemærker som Radisson, Country Inn & Suites, Comfort, Sleep Inn, Quality Inn, Clarion og EconoLodge.

Omvendt har endnu større Wyndham cirka 9.100 hoteller med cirka 845.000 hotelværelser i over 95 lande på verdensplan med varemærker som udover selve Wyndham også Travelodge, Ramada, Days Inn og Microtel.

Var sammenlægningen af Choice og Wyndham blevet en realitet, ville det have skabt en gigant der kunne konkurrere med andre store hoteloperatører som Hilton Worldwide og Marriott International. Også Hilton og Marriott er de seneste år gået ind på markedet for budget- og mellemklassehoteller.

Choice opgav sit uvelkomne overtagelsesforsøg af Wyndham-koncernen, fordi man angiveligt kun kunne sikre sig opbakning fra indehaverne af omkring 20 procent af aktierne i Wyndham-koncernen, skriver Reuters.

 

Relaterede artikler:

Afviser købstilbud på 54 milliarder kroner

Marriott klar til åbning af to nye hoteller i København

Hotelgigant afviser uvelkomment opkøbsforsøg