Petter Stordalen, ejer af Nordic Choice Hotels med blandt andet Villa Copenhagen, der åbner næste uge i København. Pressefoto: Oliver Knauer.

Hotelkonge stævner forsikringsselskab

Petter Stordalens hotelgruppe Nordic Choice har en epidemi-forsikring, men den dækker ikke en pandemi, siger forsikringsselskabet. Nordic Choice stævner nu Codan for at få afklaring.

I næste uge er Petter Stordalen atter i København, til åbningen af hans Villa Copenhagen luksushotel ved Hovedbanegården.

Men udover at forberede sin tale, har den farverige norske hotelkonge et større problem at tænke på i denne tid.

Petter A. Stordalen har nemlig ikke fået en eneste krone udbetalt fra det danske forsikringsselskab Codan. Nordic Choice mener, at man har en forsikring mod coronavirussens skadelige påvirkning af hotelkoncernens økonomi, både egne og franchise-hoteller. Codan mener ikke, at man skal dække, skriver den norske avis Dagens Næringsliv.

Til DN.dk siger administrerende direktør i Nordic Choice, Torgeir Silseth: ”Ordet som bruges i forsikringen er ”epidemi,” herunder myndighedsindgreb i forbindelse med epidemi.”

En epidemi, ordet i forsikringsaftalen mellem Codan og Nordic Choice, er et sygdomsudbrud i et begrænset geografisk område. En pandemi som COVID19 rammer mange over store dele af verden, skriver Dagens Næringsliv.

Til DN.dk siger Torgeir Silseth, om status for hotelkæden pandemiforsikring: ”Der er uenighed med vores forsikringsselskab, derfor har vi ikke fået noget udbetalt. Derfor har vi nu indleveret en stævning for et af vores hoteller for at få en retlig fortolkning af, hvordan vi læser aftalen.”

Codan i Norge og Danmark er blandt Skandinaviens største forsikringsselskaber. Herfra siger advokat i Codan Forsikring, Morten Hesselberg-Meyer: ”Vi har en anden opfattelse af, hvad aftalen dækker.”

To nye Stordalen-hoteller i Danmark
Petter Stordalen og Nordic Choice Hotels får i år endnu to hoteller i Danmark.

Efter to udskydelser er Villa Copenhagen, Københavns nyeste luksushotel, til 1,5 milliarder kroner 1. juli klar til at slå dørene op for sine 390 værelser og suiter. Nordic Choice Hotels har brugt de 1,5 milliarder kroner til købet af den gamle Centralpostbygning ved Hovedbanegården, renoveringen og indretningen.

Der var i år forventet 2.900 nye hotelværelser fordelt på ti hoteller i København, der samlet skulle øge hovedstadens hotelkapacitet med over ti procent.

De to største nye københavnske hoteller har begge norske Petter Stordalen og hans Nordic Choice Hotels-kæde som initiativtager.

Udover Villa Copenhagen er det andet nye hotel fra Petter Stordalen det hidtil største hotel i Københavns Lufthavn, Comfort Hotel Copenhagen Airport med 605 værelser. Dette hotelprojekt, der opføres i samarbejde med Københavns Lufthavn, åbner efter planen den 15. september og kommer til at koste mindst én milliard kroner. Tidligere var tidspunktet sat til 1. august, men det er nu blevet rykket på grund af coronakrisen.

Relaterede artikler:

Københavns nye luksushotel åbner 1. juli

Villa Copenhagen: ”Vi har mistet 18 millioner kroner”

International kæde får 5-stjernet hotel i København