Spanske NH Hotel Group skal fra næste efterår stå for driften det kommende femstjernede hotel i bygningen kendt som Ørkenfortet ved Københavns Havn. Illustration fra ATP Ejendomme.

International kæde får 5-stjernet hotel i København

Det skulle have været et Hilton-hotel, men ATP Ejendomme, der ejer ”Ørkenfortet” i København, har nu givet operatørkontrakten af kommende hotel ved Knippelsbro til spanske NH Hotel Group.

Det kommende femstjernede hotel i bygningen overfor Udenrigsministeriet forventes at åbne næste efterår med 394 værelser og suiter. Der forventes 150.000 hotelgæster om året.

ATP Ejendomme, der ejer bygningen, er i gang med at ombygge Ørkenfortet, der senest husede banken Nordeas danske hovedsæde ud til Københavns Havn til hotel.

Med en netop indgået “mangeårig kontrakt” med den spanske hotelkæde NH Hotel Group, der skal markedsføre hotellet under varemærket NH Collection, gør NH Hotel Groups sit indtog på det danske marked, hvor kæden i dag er rimelig ukendt. NH er en forkortelse for Navarra Hoteles, opkaldt efter den nordspanske region Navarra, hvor kæden blev grundlagt i 1978.

BC Hospitality Group havde ideen
Ørkenfortet skulle egentligt have været Københavns nye Hilton-hotel. I november sidste år blev parterne bag projektet om et hotel i Ørkenfortet, ATP Ejendomme og BC (Bella Center) Hospitality Group, BCHG, dog uenige om økonomien for projektet til 600 millioner kroner.

BCHG var kommet til ATP Ejendomme med projektet om et Hilton-hotel i Ørkenfortet. København har ikke haft et Hilton siden Københavns Lufthavn i 2017 opsagde Hilton Copenhagen Airport i hotelbygningen som lufthavnen ejer; i stedet blev driften af bygningen overdraget norske Nordic Choice Hotels, der siden har drevet den som et Clarion-hotel.

Men som STANDBY.dk kunne fortælle i maj 2018 var BCHG klar med et udspil, der atter skulle bringe Hilton, et af verdens mest kendte hotelvaremærker, tilbage til København. Det skulle ifølge BCHG’s planer ske ved at omdanne kontorbygningen Ørkenfortet overfor Udenrigsministeriet til Hilton Copenhagen City.

BCHG driver allerede tre københavnske hoteller med samlet knap 1.600 værelser – Bella Sky ved Bella Center, Crowne Plaza, også i Ørestad, samt Copenhagen Marriott.

BCHG havde ideen til projektet og kontakten til Hilton – og fik i partnerskab med ATP Ejendomme strikket planen sammen for Hilton Copenhagen City. Men i november sidste år meddelte ATP Ejendomme til BCHG, at hotelprojektet, der oprindeligt skulle have kostet cirka 600 millioner kroner, blev dyrere end beregnet.

Erfaren og dygtig hoteloperatør
Administrerende direktør Martin Vang Hansen fra ATP Ejendomme siger i pressemeddelelse:

”Med aftalen med NH Hotel Group kan København se frem til både nye arbejdspladser og et nyt hotel i topklasse drevet af en stor international hotelkæde. Vi arbejder i forvejen sammen med NH Hotel Group i Amsterdam, og kender dem som en erfaren og dygtig hoteloperatør.”

Og Laia Lahoz, udviklingsdirektør i NH Hotel Group, siger i pressemeddelelsen fra ATP Ejendomme:

”Vi er meget begejstret for det nye projekt, som giver os mulighed for at få debut i Danmark – et vigtigt marked som kan medvirke til at føre flere gæster til vores hoteller verden over. Vi er taknemmelige for den tillid, ATP Ejendomme har vist os endnu en gang ved at skulle være hoteloperatør på deres ejendom i København. Vi håber at kunne fortsætte samarbejdet når fremtidige muligheder opstår.”

NH Hotel Group driver i forvejen 361 hoteller i 29 lande i Europa og Latinamerika. Til sammenligning har Hilton-koncernen foreløbig 18 hotelvaremærker fordelt på 6.000 hoteller verden over. Hotellerne i 117 lande og territorier har samlet knap en million værelser.

Relaterede artikler:

Københavns nye luksushotel åbner 1. juli

Dansk hotelkæde dropper sit 5-stjernede hotel

Uklart hvem der skal drive luksushotel i København