Hotelpriser faldt på foretrukne rejsemål

hotelsDet nyeste Hotel Price Index fra Hotels.com viser, at den gennemsnitlige pris pr hotelovernatning i 2015 var 1% højere end i 2014. På flere af danskernes yndlingsdestinationer faldt prisen dog.

Hotel Price Index viser prisfald i 2015 på destinationer som Phuket, Rom og Paris. I Paris faldt prisen med 3% procent, mens den i Phuket faldt med 9%.

På Top 20-listen optræder syv thailandske byer, mens to af destinationerne er vietnamesiske: “De seneste tal viser, at det måske er det bedste tidspunkt at være rejsende i Asien og Stillehavsområdet på. Væksten i nye hoteller og prisniveauer har stor værdi for de rejsende,” siger Abhiram Chowdhry, vicedirektør for Hotels.com i Asien og Stillehavsområdet.

Også i de europæiske storbyer Oslo og Istanbul, der ligesom Phuket er på Top 20 over danskernes foretrukne rejsemål, blev det billigere at overnatte i 2015. Prisen faldt henholdsvis 3% og 6%. I Malmö kostede et hotelværelse 735 kr. i 2015 mod 778 kr. i 2014, hvilket svarer til et fald på 5%.

Det største prisfald i 2015 var dog i Brasilien, hvor en hotelovernatning i 2015 kostede 940 kr. mod 1.189 kr. året før – et prisfald på 21%.

I Danmark steg prisen mest i Gentofte med 11%, mens den faldt med 5% i Fredericia.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.