Hun var bannerfører for Irland

0
Birgit Dalkov.
Birgit Dalkov.

NEKROLOG: Birgit Dalkov, der blev den første modtager af Danske Rejseskribenternes rejsepris som indehaver af Coral Rejser, er død i en alder af 78 år.

Af Ejvind Olesen

Der var ikke så meget at tage fejl af, da vi i sin tid for første gang skulle uddele årets rejsepris fra Danske Rejseskribenter (nu Rejsejournalister). En lille pioner i rejsebranchen ved siden af de store Tjæreborg og Spies, Coral Rejser i Hellerup, havde valgt at satse på Irland som chartermål i et samarbejde med Sterling Airways.

God markedsføring og et godt samarbejde med Irsk Turistbureau gav resultat. Mange danskere fik øjnene op for herligheden på den grønne ø. Og selve prisoverrækkelsen i København blev fejret med irsk musik og sang, fløjet ind fra Dublin, med Birgit Dalkov i fokus og hyldesttale af ambassadøren. Hendes entusiasme for Irland var påskønnet og brændte igennem.

Efter nogle gode sæsoner blev konkurrencen alligevel for hård, og det lille bureau måtte give op, men tusindvis af danskere havde lært noget om et for dem helt nyt ferieland.

For Birgit Dalkov fulgte nu en periode i Frankrig, hvorefter hun vendte hjem og blev turistchef i Skelskør. Også her gav hendes mange kontakter i ind-og udland gode resultater.

Stor var hendes skuffelse, da hun som pensionist sidste år erfarede, at turistkontoret skulle lukke for at blive en del af noget større.

Et spændende liv med mange glæder er forbi. Efter lang tids sygdom døde Birgit Dalkov forleden. Hun blev 78 år.

Bisættelsen finder sted i dag tirsdag fra Asminderød Kirke kl. 12.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz