Hurtigruten på vej med sine batteridrevne skibe

Detaljer om de første ekspeditioner med Hurtigrutens to batteridrevne hybrid skibe i 2019-20 er afsløret. De nye fartøjer MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen kommer til Antarktis sammen med den eksisterende MS Fram.

Flere af Hurtigrutens skibe, som MS Fram, MS Spitsbergen og MS Nordstjernen, vil sejle fra fire til 14 dages togter med udgangspunkt i Longyearbyen på Svalbard.

I løbet af 2018 og 2019 søsættes MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen fra Kleven Værft i Norge. De er blevet omtalt som de grønneste, sikreste og mest avancerede ekspeditionsskibe. De får hver plads til 530 passagerer og udstyres med skræddersyet ekspeditionsudstyr, der egner sig til arktiske omgivelser.

Hvert af skibene indrettes med et videnskabscenter med faciliteter til de håndplukkede specialister, der tages med på ekspeditionerne.

Alle kabiner er udvendige og halvdelen har balkoner. Suiterne agter udrustes med udendørs Jacuzzi. Begge skibe får tre restauranter som vil servere retter inspireret af det nordiske køkken.

Hurtigrutens ekspeditionsskibe bliver el-drevne

Købere flokkes om Hurtigruten

Fem skibe fra Hurtigruten bygges om

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.