Husk pas og vær tidligt i lufthavn

paris de gaulle lufthavnLUFTFART: Efter terrorangrebet på Paris har Frankrig indført undtagelsestilstand – det betyder bl.a. stram indrejsekontrol. Rejsende skal huske pas og være i god tid i lufthavnen.

Frankrig har øget fokus på hvem, der rejser ind i landet. Det påvirker også luftfarten. Pressechef i Trafikstyrelsen i Danmark, Søren Kragh Pedersen, sagde i går til standby.dk, at styrelsen ikke har udsendt anbefalinger om øget sikkerhed ved flyafgange til Frankrig. Fra Danmark er der direkte ruter til bl.a. Paris fra København og Billund.

Til standby.dk sagde den nye chef for Air France-KLM i bl.a. Danmark, Frederic Descours, i går: ”Sikkerheden har naturligvis højest prioritet. Det betyder, at f.eks. flypassagerer skal medbringe pas og gerne være i lufthavnen tidligere end normalt, da den forhøjede sikkerhed kan tage ekstra tid. Vi har i dag været i kontakt med Air Frances hovedlufthavn, Paris de Gaulle; herfra var meldingen, at trafikken afvikles som normalt, men at der kan komme mindre forsinkelser pga. den forhøjede sikkerhed i denne og andre franske lufthavne. Så vi anbefaler, at man er i lufthavnen i god tid, f.eks. tre timer før, hvis man skal med en af vores langruter.”

Air France udsendte også i går særlig information til rejsebureauerne om det forhøjede sikkerhedsniveau i Frankrig. Her stod bl.a.: ”Frankrig har indtil videre indført skærpet grænsekontrol for flypassagerer, der ankommer til- og afrejser fra franske lufthavne. Alle passagerer skal fremvise gyldigt pas eller gyldigt nationalt ID-kort (sidstnævnte findes ikke i Danmark, hvorfor danske statsborgere skal medbringe deres pas, red).”

Børn, der rejser med en voksen, skal ikke vise pas for at komme ind i Frankrig – men rejser de uledsaget som UM’er, Unaccompanied Minor, skal de medbringe deres pas. Lande som f.eks. USA kræver i forvejen at alle passagerer, også børn, har eget gyldigt pas.

Har passagerer ikke gyldigt pas – eller hvis navnet i passet ikke stemmer overens med navnet på flybilletten – vil de franske myndigheder afvise den rejsende. Kørekort kan ikke erstatte et pas som gyldigt ID.

Air France har også informeret rejsebureauer og andre samarbejdspartnere om ændrede regler for f.eks. ombooking af flybilletter med selskabet. Dette gælder bl.a. for rejsende der har købt en Air France-billet før i lørdags, dagen efter terrorangrebene i Paris.

Ligeledes tillader Air France rejsende uden afgift at ombooke kommende rejser, dog ikke efter 15. december.

Air France og partnerne, KLM og Delta Air Lines, tillader også ny destination på en kommende rejse med selskaberne – dog ikke efter 15. december.

SAS informerede også i går rejsebranchen om de forhøjede ind- og udrejsekrav i Frankrig – herunder at flypassagerer skal medbringe deres pas.