Hver Lufthansa pilot koster 750.000 kr. i strejke i år

0

lufthansa cockpit A380 piloterDYR STREJKE: ”Hvis de planlagte strejker gennemføres resten af året, vil hver pilot have kostet os 100.000 euro, når året er omme,” meddeler Lufthansas ledelse, som nu har mistet tålmodigheden.

Det bliver bare værre og værre med strejkerne fra Lufthansas piloter, som senest i løbende overenskomstforhandlinger krævede at få en aftale, som også var gældende for flyselskabets planer om nyt oversøisk lavprisselskab.

Det endte med, at strejken blev kendt ulovlig, og boet kunne gøres op. I tirsdagsdøgnet blev gennemført 84 afgange ud af 170 på oversøiske ruter og 1.000 ud af 3.000 mellem-og kortdistance ruter.

I onsdagsdøgnet var 24 mellemdistancefly strejkeramte. Torsdag så det ud til helt normalt trafik.

Pilotforbundet i Tyskland har bebudet endnu en lang række strejker, som Lufthansa har opgjort til et tab på ca. 100.000 euro pr. pilot i år.

Strejken i april er opgjort til et samlet tab på 460 mio. kr.

I fremtiden vil der blive kørt en konsekvent linje fra Lufthansas side over for piloterne, og de vil ikke få nogen indflydelse på starten af lavprisselskabet, før der er overenskomst om alle udestående spørgsmål herunder pensionsalderen.

Lufthans piloter er nogle af de bedst lønnede i Europa og har pt. en pensionsalder på 55 år.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz