Fra åbningen i dag, 1. juni af Scandic Nørreport. Fra venstre Scandics direktør i Danmark, Søren Faerber, distriktsdirektør Ole Høgh, hotellets direktør, Mads Brockmann-Petersen, receptionssupervisor Amanda Gamby og receptionschef Erika Nilsson. Foto: Henrik Baumgarten.

I dag åbner Scandics 29. hotel i Danmark

Med 100 værelser åbner Scandic Nørreport i dag som boutiquehotel i en tidligere kontorejendom. Senere på måneden åbner Scandic-koncernens største hotel, Spectrum.

Efter en gennemgribende renovering åbner Scandic Nørreport i dag ved Nørreport Station. Der er allerede fuldt hus i weekenden, hvor alle 100 værelser i fem forskellige kategorier er solgt, oplyser distriktsdirektør Ole Høgh til STANDBY.DK og tilføjer, at det nye hotel giver 30 nye arbejdspladser.

ATP Ejendomme skriver i en pressemeddelelse, at deres ejendom på hjørnet af Frederiksborggade og Nørre Voldgade har gennemgået en omfangsrig renovering.

Ifølge Søren Faerber, administrerende direktør i Scandic Danmark, gør netop beliggenheden hotellet oplagt for rejsende, som ønsker at bo midt i København. Han siger i pressemeddelelsen:

”Med Scandic Nørreport åbner vi en ny type hotel i en del af København, hvor vi ikke tidligere har opereret. Hotellet passer med sin størrelse og design godt til bydelen, og det betyder, at vi kan give vores gæster en særlig oplevelse. Samtidig slår vi dørene op for en rooftop bar på hotellets tagterrasse med en fantastisk udsigt. Her glæder vi os til at byde både hotelgæster og københavnere indenfor.”

Et godt match
Scandic Hotels og ATP Ejendomme har i en årrække haft samarbejde om hotellet Scandic Falkoner på Frederiksberg, som er en del af ATP Ejendommes portefølje. Og nu udvides samarbejdet med hotellet ved Nørreport.

”Der var et godt match mellem den fremtid, vi tiltænker denne centralt beliggende ejendom ved Nørreport Station, og de muligheder, Scandic ser i den. Vi glæder os over, at vi udvider vores samarbejde, og at der nu igen kommer liv på etagerne og lys i vinduerne,” siger direktør for investering og asset management i ATP Ejendomme, André Scharf, og fortsætter:

”Vi ejer flere hotelejendomme i København, og det glæder mig, at det igen strømmer til hovedstaden med turister. Den nuværende udvikling bekræfter os i, at hoteller i det lange løb er en god investering.”

Nørreport-ejendommens genfødsel som hotel bærer præg af bæredygtige løsninger. Overgangen fra kontorejendom til hotel har stillet særlige krav til ejendommens indeklima og prioriteringen af både og miljø forventes at indbringe en DGNB-certificering, oplyses det.

Største Scandic-hotel åbner 23. juni
Og den 23. juni skal Scandic-koncernen åbne endnu et nyt hotel i Danmark, denne gang Scandic Spectrum mellem Tivoli og Københavns Havn.

Ud over de 632 svanemærkede hotelværelser får Spectrum 23 mødelokaler, to restauranter, bageri, et 25 meter langt svømmebassin, fitness, spa og sauna og så videre. På hotellets øverste etage kommer blandt andet en Skybar med udendørs tagterrasser og udsigt til byen og havnen.

Da Spectrum-projektet blev præsenteret i august 2017, forventede Scandic en åbning af hotellet i 2021. Siden er ibrugtagningen rykket flere gange, da coronakrisen kom, var der ikke travlhed med at få et nyt hotel på det københavnske hotelmarked.

Scandic Spectrum bliver største hotel i hele Scandic-koncernen, der har omkring 300 hoteller. Den titel har i dag Scandic Berlin Potsdamer Platz med 560 værelser. Det største Scandic-hotel i Danmark er i dag Scandic Copenhagen med 486 værelser. Det første Scandic hotel åbnede i 1963 – dermed har kæden 60-års jubilæum næste år.

Relaterede artikler:

Hotelkæde må igen rykke åbning af sit største hotel

Danmarks dyreste overnatningssted klar til åbning

Nyt luksushotel måtte åbne med halv kapacitet