Iberia får ny lønaftale med piloter

pilots iberiaInternational Airlines Group, IAG, har indgået en ny aftale med  de spanske piloter, som fra 2015 sammenkobler pilotlønningerne med selskabets indtjening.

Ifølge IAG, som er moderselskab for British Airways og de spanske selskaber Iberia og Vueling, har man indgået en aftale med pilotorganisationen SEPLA om at fastfryse lønningerne frem til 2015 og samtidig gennemføre produktivitetsforbedringer.

Luis Gallego, Iberias bestyrelsesformand: “Et stærkt og overskudsgivende Iberia kan sikre beskæftigelsen i det lange løb og styrke turismen, som er afgørende vigtig for lufthavnene og Spaniens økonomiske udvikling”.

Iberia har forsinket indtjeningen i IAG siden fusionen med BA i 2011. Selskabet blev hårdt ramt af konkurrencen fra lavprisselskaberne og det stigende antal højhastighedstog, samt den langvarige økonomiske krise i Spanien.

Sidste år reducerede man rutenettet med 14% og man er i gang med en personalereduktion på 3.800 af de 15.000 ansatte, hvilket medførte flere strejker sidste år, hvor passagertallet faldt med 16,5%. I år er der udsigt til overskud for første gang siden 2010.