Iberia udvider på Amerika

LUFTFART: Fra april til september næste år får det spanske Oneworld-medlem tre flyvninger om ugen mellem Madrid og San Francisco. Iberia åbner også næste år ny rute til mellemamerikansk hovedstad.

San Francisco på USA’s vestkyst bliver næste år ny destination for det spanske Oneworld-medlem, Iberia, der også er del af IAG – International Airlines Group – som blandt andre også omfatter British Airways.

Ligeledes får Iberia næste år tre fly om ugen fra sin hovedlufthavn Madrid Barajas til Nicaraguas hovedstad, Managua, med mellemlanding i Guatemala City, som dermed kommer op på at få daglig betjening fra Iberia.

Iberia starter 25. april næste år sin nye direkte rute fra Madrid til San Francisco med tre Airbus A330-200 flyvninger om ugen frem til 28. september. Ligeledes flyver det ruten fra Madrid til Los Angeles alle hverdage i højsæsonen.

Det er de opnåede forbedringer gennem Iberias omstruktureringsprogram, ”Plan de Futuro,” der ifølge flyselskabet er med til at gøre det muligt at kunne lancere de nye ruter og dermed også forstærke sit oversøiske netværk.

Iberias plan for fremtiden – ”Plan de Futuro” – har medført, at selskabet har fået reduceret sine omkostninger og dermed blandt andet kunne åbne nye ruter, også til destinationer, der før blev betragtet som potentielt uprofitable som følge af for høje operationsomkostninger.

”Med vores Plan de Futuro og vores medarbejderes opbakning til den gør det os muligt at blandt andet åbne nye langruter. Det er også vores ønske at fortsætte ekspansionen på nye markeder med åbning af flere nye ruter. Det kan vi gøre ved at forstærke vores konkurrenceevne og dermed forbedre tilbuddene til vores passagerer,” siger Iberias bestyrelsesformand, Luis Gallego.

Vil udvide på Tokyo og Tel Aviv

I øvrigt markerer Iberia denne uge, at det for et år siden åbnede mellem Madrid og Tokyo med tre ugentlige flyvninger. Iberia har søgt om tilladelse til at hæve dette tal til fem fly om ugen fra oktober næste år.

Iberia oplyser også, at det fra april næste år vil indsætte større fly i form af Airbus A330-200 på sin daglige rute mellem Madrid og israelske Tel Aviv.

Iberia er ifølge egne oplysninger det førende europæiske flyselskab mellem Europa og Latinamerika.

Sammen med sit lavprisselskab, Iberia Express, og sine franchisepartnere, Iberia Regional/Air Nostrum, flyver Iberia & co. 600 daglige flyvninger til lufthavne verden over. Iberia Express har for eksempel den daglige rute fra Madrid til Københavns Lufthavn.

 

 

x

Læs Også

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Otte europæiske lufthavne på Top 15 over lufthavne verden over denne sommersæson med flest direkte ruter - Frankfurt topper listen, mens Paris de Gaulle betjenes af flest ruteflyselskaber.

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.

Cypern mødte rejsebureauerne

Cobalt Air og Cyperns turistorganisation havde i denne uge sat danske rejsebureauer i stævne til en præsenation af den nye flyrute til Larnaca.

Billige flybilletter i påsken

Der er rift om de billige flybilletter i påskeferien. Alligevel er det stadig muligt at komme billigt afsted, viser et pristjek foretaget af Travelmarket.dk.

Turkish Airlines har nu over 300 destinationer

Det tyrkiske Star Alliance-medlem var i forvejen det flyselskab i verden med ruter til flest lande. Men åbningen af sin destination nummer 301 betjener Turkish Airlines nu 121 lande.

London-lufthavn vil være endnu større

Londons tredjestørste lufthavn forventer inden for 10 år at øge sit passagertal med otte millioner. Stansted vil også tiltrække flere oversøiske ruter til blandt andet Kina og USA.