Iberia udvider på Amerika

LUFTFART: Fra april til september næste år får det spanske Oneworld-medlem tre flyvninger om ugen mellem Madrid og San Francisco. Iberia åbner også næste år ny rute til mellemamerikansk hovedstad.

San Francisco på USA’s vestkyst bliver næste år ny destination for det spanske Oneworld-medlem, Iberia, der også er del af IAG – International Airlines Group – som blandt andre også omfatter British Airways.

Ligeledes får Iberia næste år tre fly om ugen fra sin hovedlufthavn Madrid Barajas til Nicaraguas hovedstad, Managua, med mellemlanding i Guatemala City, som dermed kommer op på at få daglig betjening fra Iberia.

Iberia starter 25. april næste år sin nye direkte rute fra Madrid til San Francisco med tre Airbus A330-200 flyvninger om ugen frem til 28. september. Ligeledes flyver det ruten fra Madrid til Los Angeles alle hverdage i højsæsonen.

Det er de opnåede forbedringer gennem Iberias omstruktureringsprogram, ”Plan de Futuro,” der ifølge flyselskabet er med til at gøre det muligt at kunne lancere de nye ruter og dermed også forstærke sit oversøiske netværk.

Iberias plan for fremtiden – ”Plan de Futuro” – har medført, at selskabet har fået reduceret sine omkostninger og dermed blandt andet kunne åbne nye ruter, også til destinationer, der før blev betragtet som potentielt uprofitable som følge af for høje operationsomkostninger.

”Med vores Plan de Futuro og vores medarbejderes opbakning til den gør det os muligt at blandt andet åbne nye langruter. Det er også vores ønske at fortsætte ekspansionen på nye markeder med åbning af flere nye ruter. Det kan vi gøre ved at forstærke vores konkurrenceevne og dermed forbedre tilbuddene til vores passagerer,” siger Iberias bestyrelsesformand, Luis Gallego.

Vil udvide på Tokyo og Tel Aviv

I øvrigt markerer Iberia denne uge, at det for et år siden åbnede mellem Madrid og Tokyo med tre ugentlige flyvninger. Iberia har søgt om tilladelse til at hæve dette tal til fem fly om ugen fra oktober næste år.

Iberia oplyser også, at det fra april næste år vil indsætte større fly i form af Airbus A330-200 på sin daglige rute mellem Madrid og israelske Tel Aviv.

Iberia er ifølge egne oplysninger det førende europæiske flyselskab mellem Europa og Latinamerika.

Sammen med sit lavprisselskab, Iberia Express, og sine franchisepartnere, Iberia Regional/Air Nostrum, flyver Iberia & co. 600 daglige flyvninger til lufthavne verden over. Iberia Express har for eksempel den daglige rute fra Madrid til Københavns Lufthavn.

 

 

x

Læs Også

SAS klar med særpriser til erhvervskunder

Med SAS For Business tilbyder selskabet nu små og mellemstore firmaer, de såkaldte SME’er, op til 6 procent rabat, også på indenrigs i USA. SAS Credits er på vej ud.

Ny EU-dom øger flypassagerers ret ved strejker

Trafikstyrelsen i Danmark må ændre praksis efter ny dom fra EU-Domstolen om at strejke hos flypersonale alligevel ikke er en ”usædvanlig omstændighed” – og at passagererne derfor har krav på kompensation.

Klar med snacks og drikkevarer i lufthavnsgate

Hamborgs Lufthavn tester i denne tid nyt servicekoncept, hvor passagerer inden afrejse online kan bestille morgenmad og drikke til levering i gaten.

5.500 heste på vingerne i Schiphol

Ifølge den hollandske storlufthavn er heste den type pattedyr, Schiphol har flest af om året. Og afhængig af, hvad ejeren vil betale, kan de flyve på economy, business eller first class…

Landshold på indflyvning til Rusland

I disse dage ankommer hovedparten af de 32 landshold der skal spille VM-slutrunden i fodbold, der begynder på torsdag.

LOT fejrer polsk selvstændighed med særmalet Dreamliner

I år er det 100 år siden Polen atter blev uafhængigt. Det markerer det polske Star Alliance-medlem med en Boeing B787 Dreamliner i særlig bemaling til sine langruter.