Ikke alle flyselskaber har røde tal på bundlinjen

Mens Cimber Sterling fik underskud på 229 mio. kr. i årsregnskabet for 2009/10, kom KLM’s lavprisselskab ud af samme regnskabsår med overskud på 40 mio. kr. – på dets hollandske hjemmemarked samt i Frankrig og Danmark. Selskabet oplyser ikke separate tal for Danmark alene.

 

De første fire måneder af 2010 solgte Transavia 400.000 sæder i Danmark til rejsearrangører og individuelle rejsende. Transavia åbnede seks nye charter ruter fra Danmark sidste år, og opererer nu 21 ruter. Transavia rykkede ind på det danske marked efter Sterlings konkurs i oktober 2008.

 

I maj i år skrev Ritzau, at Transavia har røde tal i Danmark. Men hvor røde tallene er, vil selskabet ikke oplyse af hensyn til konkurrenterne, sagde Michiel Meijer, adm. direktør for Transavia i Danmark.

 

Tirsdagen gav også nye trafiktal fra Ryanair, Easyjet, British Airways og Norwegian.

 

Ryanairs passagertal steg 15 % til 6,7 mio. sidste måned – og til 69,2 mio. i et rullende 12-måneders regnskab.

 

Easyjet meldte om en stigning i sit passagertal på 9,4 % og havde dermed i et passagertal de seneste 12-måneder på 7 % flere passager, i alt 47,6 mio.

 

Hos BA faldt passagertallet 12,5 % til 2,5 mio. – ikke mindst pga. ni dages strejke hos dets kabinepersonale.

 

Norwegian, Skandinaviens største lavprisselskab, havde sidste måned en stigning i sit passagertal på 25,4 % til 1,2 mio. – selskabets hidtil højeste.

 

Skrevet af redaktionen