Området omkring Olympia Park bliver EM-fanzonen i München, én af de tre byer, hvor Danmark spiller sin indledende pulje – og forhåbentlig kommer videre i turneringen. PR-foto via Tysk Turist Information.

Ikke nok stadionbilletter: Kampe vises på storskærm

Interessen for stadionbilletter til UEFA Euro 2024 overstiger antallet af billetter. Men danske fans kan gratis se kampene på storskærme i de tre tyske byer, hvor Danmark spiller indledende runde.

Danmark spiller sine kampe i den indledende pulje den 16. juni i Stuttgart med Slovenien, den 20. juni mod England i Frankfurt, mens den sidste kamp i den indledende pulje bliver den 25. juni i München mod Serbien.

Der er ikke nok stadionbilletter i forhold til efterspørgslen, men danske fodboldfans kan for eksempel se kampene og opleve stemningen ved storskærmsarrangementer i Stuttgart, Frankfurt og München.

Det skriver det tyske turistråd, Tysk Turist Information, i Danmark i en pressemeddelelse.

I alt skal der spilles 51 kampe, før den nye Europamester kåres på Det Olympiske Stadion i Berlin den 14. juli.

”Interessen for kampene overstiger langt antallet af billetter til kampene, men de danske fans får masser af muligheder for at se kampene og opleve den gode stemning. Alle tre byer får fanzoner med gratis adgang til at se kampene på storskærm,” oplyser Tysk Turist Information.

Byernes tre fanzoner
I Stuttgart danner det historiske Neues Schloss rammen om fodboldfesten. På pladsen foran slottet kommer en fanzone, hvor fans fra alle lande mødes.

Alle kampene vises på storskærm, og på dage uden kampe er der et stort og varieret program på scenen og andre steder i byen. Det anbefales at bruge offentlig transport i byen under EM, den nærmeste metrostation hedder Schlossplatz.

På den nordlige bred af floden Main ved Frankfurt, mellem gangbroen Holbeinsteg og broen Friedensbrücke, ligger fanzonen i Frankfurt med 11 storskærme. På pramme i floden kommer en flydende scene og en flydende fodboldbane med et væld af aktiviteter på kampfrie dage. Både til lands og til vand er der planlagt et stort kulturprogram med musik, friluftsbio og meget andet.

Der er nem adgang til fanzonen fra Frankfurts hovedbanegård, som ligger et par hundrede meter derfra, mens sporvognen har stoppested ved Baseler Platz, oplyses det.

Omgivet af Olympiastadions og Olympiahallens ikoniske tagkonstruktioner, lægger Hans-Jochen-Vogel-Platz underlag til EM-fanzonen i München. Fodbold på storskærm er hovedattraktionen, men uden om kampene er der planlagt en lang række aktiviteter. Olympiparken er en attraktion i sig selv. Selve storskærmen er placeret på den olympiske sø, så man kan se kampene fra græstrapperne langs bredden.

Fra metrostationerne Olympiazentrum og Petuelring er der nem adgang til fanzonen i Olympiapark.

Store rabatter hos Deutsche Bahn
Tysk Turist Information i Danmark oplyser også, at de fans, der sikrer sig billet til EM-kampene, med fordel kan bruge offentlig transport til Tyskland og rejse med bus og tog, når de er i værtsbyerne.

Deutsche Bahn (DB) giver store rabatter på billetter til fjerntog internt i Tyskland, mens fans fra andre lande får 25 procent rabat på Interrail-billetter.

I alle værtsbyer får fans med kampbillet desuden 36 timers gratis transport i forbindelse med kampdagen til lokale busser og tog.

 

Relaterede artikler:

Tyskland forventer 60.000 danskere til EM-slutrunde

Tyskland: Forventer ny dansk turistrekord

DB vil sende Euro 2024-fodboldfans billigt med toget