Incomingbureauer skifter til Dansk Erhverv

dansk turisme københavns lufthavnTURISME: Det er for dyrt for Danmarks Rejsebureau Forening at huse incomingbranchen, der fra årsskiftet i stedet har fundet husly hos Dansk Erhverv.

Flere danske incomingbureauer, der håndterer udenlandske ferie- og erhvervsturister der kommer til Danmark, melder sig nu ind i Dansk Erhverv.

Incomingbureauerne, der i årtier har været i Danmarks Rejsebureau Forening, bliver fra starten af 2016 en del af Dansk Erhverv. DRF, der også er med i Dansk Erhverv, har valgt at fokusere på ”outgoing”-bureauerne, som sender ferie- og forretningsrejsende ud af Danmark.

DRF oplyste i går, at mens kun 7-8 pct. af kontingentindtægterne kommer fra incomingbureauerne, er DRF-sekretariatets udgifter til disse ca. 20 pct. af omkostningerne. Og da de 15 incomingbureauer i DRF ikke vil betale højere kontingent, har man valgt at lade vejene skilles.

Dansk Erhverv organiserer allerede en række incoming-medlemmer, og ser frem til at gruppen nu bliver større.

”Incomingbranchen er en betydningsfuld aktør for dansk turisme og vigtig del af turismens værdikæde. Incoming har stor aktie i det voksende danske møde- og kongresmarked og de sikrer, at mange turister fra hele verden får spændende oplevelser og god service når de er i Danmark eller Skandinavien. Vi ser frem til et tæt samarbejde med en samlet incomingbranche,” siger Susanne Nordenbæk, fagchef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

Som en del af aftalen mellem Dansk Erhverv og incomingbureauerne etableres netværk, så incomingbranchen stadig er organiseret som en samlet gruppe. Netværket vil være incomingbranchens talerør og vil fremover formulere branchens politiske holdninger.

”Dansk Erhverv er en slagkraftig erhvervsorganisation, der kan løfte incoming-bureauernes politiske mærkesager. Bureauerne får adgang til en bred palet af ydelser og juridiske rådgivningskompetencer samtidig med, at Dansk Erhverv i forvejen repræsenterer mange forskellige turismevirksomheder. Dansk Erhverv har været meget synlig i den politiske turismedebat, og derfor er det et naturligt valg at blive en del af dette fællesskab,” siger direktør Bent Hadler fra Hadler DMC, han er i dag næstformand for incoming-fraktionen i DRF.