Ingen afgørelse om Ryanair før efter valget

Ryanair, københavns lufthavn 1STORE VENTETID: Efter næsten ti timers opslidende retsmøde valgte dommerne at udsætte deres afgørelse om det irske flyselskabs status i Danmark på ubestemt tid. En afgørelse kunne være blevet en vigtig brik i valgkampens slutspurt.

Det blev midnat i Arbejdsretten i København i går før sagen mellem FPU, Flybranchens Personale Union og Ryanair om, hvor personalet egentlig er ansat, blev færdig procederet. Og om der følgeligt skal tegnes dansk overenskomst.

Kort før midnat sagde dommer Poul Dahl Jensen i følge Ritzau: ”Vi vil foretage en afgørelse så snart som muligt. Vi giver et par dages varsel til advokaterne.” Derefter skal der gå fem dage før en eventuel konflikt kan træde i kraft.

Det brændende spørgsmål er nu, hvornår de tre dommere er klar. På det seneste er Ryanair-sagen gledet ind i valgkampen i spørgsmålet om social dumping. Nu bliver en afgørelse i hvert fald først aktuel efter valget.

Spørgsmålet om det bliver i EU, sagen skal afgøres, eksisterer fortsat. Det ser ud til, det er, hvad Ryanair satser på, hvis man ikke kan vinde i København, hvor en afgørelse kan blive retningsgivende for mange andre lande i EU, som Ryanair flyver til.

Det fremgår af forløbet i går i næsten ti timer, at det er hvad Ryanair sigter efter. Selskabet hævdede ifølge Ritzau – og har gjort det flere gange op til retsmødet – at en konflikt vil være i strid med arbejdskraftens fri bevægelighed i EU.

Ryanairs advokat understregede, at både piloter og kabinepersonale ikke er ansat i Danmark men i Irland på irske fly og på irske overenskomster.