”Alle accepterede det. De fleste ved deres tavshed,” skriver rejsebureauejer John Tobiesen, foto, i kommentar til dokumentarprogrammerne på Danmarks Radio om Simon Spies. Privatfoto.

Ingen gjorde noget ved Simon Spies’ kynisme

AKTUEL KOMMENTAR: ”Allerede mens Simon Spies levede, var der beretninger om hans kynisme og misbrug af mennesker. Hvorfor gjorde ingen noget?,” spørger rejsebureauejer John Tobiesen.

Af John Tobiesen, ejer af og administrerende direktør for rejsebureauet Tid Til Ro

Masser af ondskabsfulde mennesker render rundt blandt os lige nu. Dem bør vi rette vores energi imod at få tøjlet.

Jeg ved ikke, hvad motivet er her. Hvorfor skal døde mennesker, der ikke har været iblandt os i mere end 30 år og som ikke kan forsvare dig selv, pludselig hænges ud på TV?

Hvad vil vi opnå? At Simon bliver stoppet? Næppe, manden er død. At andre ikke fortsætter svineriet? Hmmm… vores moral og kultur har allerede ændret sig voldsomt siden 1970’erne. Der er fuldt kul på det projekt allerede.

Oprejsning til ofrene for Simons overgreb? Den er jeg med på. Lad os mindes dem med fred og kærlighed.

Alle accepterede det. De fleste ved deres tavshed
Allerede mens Simon levede, var der beretninger om hans kynisme og misbrug af mennesker. Men ingen gjorde noget ved det.

Alle accepterede det. De fleste ved deres tavshed.

Hvor var de voksne dengang, kan man spørge sig selv. Lad os gå til de nulevende fra dengang og spørge dem, hvad de havde gang i. Hvorfor de ikke stoppede Simon. (Og hvorfor vi fik lov til at køre uden sele hele vejen til Jugoslavien, mens de voksne røg i bilen).

Vi kan også bare erkende at det var en anden tid og forsøge at lære af den.

Må alle der ikke er her mere hvile i fred.

Relaterede emner:

Tager “skarpt afstand” fra Simon Spies og de unge piger

DR-serie om Simon Spies og morgenbolledamerne

Simon Spies gjorde livet til et eksperiment