Ingen panikdag i bureauerne

egypten HurghadaTURISME: Overraskende roligt hos bureauer med Hurghada på programmet efter en weekend med frygt for, at et voldeligt overfald skulle blive fortolket som terror. Kun få afbestillinger – og få ny bestillinger til Egypten.

Mandag aften var der en afslappende indstilling til faresignalerne om at være turist i Egypten. I Danmark ændrede Udenrigsministeriets Borgerservice ikke på rejsevejledningen. Der er generel en høj risiko for terror i hele Egypten. Dog ikke så alvorligt, at man til området ved Rødehavets kyst eksempelvis Hurghada fraråder al ikke nødvendig udrejse (det røde kort).

Normalt er briterne frontløbere og var det også ved flystyrtet med det russiske fly fra Sharm el Sheikh, men denne gang fortsætter britiske charterrejser som hidtil.

En rundspørge fra standby.dk til de danske rejsearrangører i går tydede enslydende på en stille mandag med beskedent ny salg, men heller ingen panik i afbestillinger.

Spies og Apollo havde 20 til 30 gæster, som gerne ville hjem med det samme. Apollo havde også de fleste boende på det hotel, hvor overfaldene fandt sted. Apollo fik dem hjem med rutefly, Pegasus via Tyrkiet. Star Tour var nede på to, som selv skaffede sig billet til hjemrejse.

Formanden for RID, Sammenslutningen af Charterarrangører, Peder Hornshøj fra Bravo Tours, har stor tillid til, at egypterne har kontrol over situationen og glæder sig over den tætte kontakt, der er med Borgerservice.

”Vi kunne ikke drømme om ikke at følge Udenrigsministeriets vejledning,” siger han.

Egypten er ikke det store rejsemål, det var engang. I dag er man sammen om at fylde flyene på forskellige flyselskaber. Det gælder for eksempel Spies, Apollo, Star Tour og Bravo Tours.

Alternativer til Hurghada de kommende måneder er ved at være udsolgt til De Kanariske Øer, og i hvert fald klart dyrere. Andre muligheder er Dubai – og den anden side af Det Røde Hav ved Eilat i Israel, hvor Bravo Tours er ene om at have direkte fly.

Til gengæld er der grund til at tro, at de pladser der nu er tilbage på flyene til Egypten i nærmeste fremtid, nok ikke kan holde programpriserne.