Smittetrykket er blevet for højt i Monaco, som derfor nu har orange i de danske rejsevejledninger. Det samme har Finland og Slovenien også fra i dag, torsdag, men af andre årsager. Wikipediafoto: Alexander Migl.

Ingen regionale rejsevejledninger i denne uge

Det blev ikke i denne uge at Udenrigsministeriet kom med de efterlyste regionale rejsevejledninger for store rejselande. Finland, Slovenien og Monaco er nu alle orange – ingen lande skiftede tilbage fra orange.

Et forhøjet smittetryk bragte torsdag fyrstendømmet Monaco på den franske riviera på Udenrigsministeriets orange liste, ”vi frarådet alle ikke-nødvendige rejser.”

Samme farve fik Finland, men det er på grund af nye karantænekrav fra ankommende rejsende fra Danmark, ikke på grund af for højt smittetryk. Slovenien er også blevet orange efter det har indført 14 dages hjemmekarantæne for personer, der rejser til Slovenien fra Danmark og Færøerne.

Tidligere på ugen fik Island også den orange farve, fordi landet stiller krav om karantæne efter ankomst.

Med torsdagens opdaterede rejsevejledninger fra den danske udenrigsministerium er disse lande inden for EU/Schengenlandene og Storbritannien nu orange på grund af smittetallene: Andorra, Belgien, Bulgarien, Luxembourg, Malta, Rumænien, Spanien og Monaco.

Ikke-nødvendige rejser til Estland, Finland, Irland, Island, Letland og Litauen frarådes på grund af landenes indrejserestriktioner.

Ingen lande vente i dag tilbage fra orange til gul ”vær ekstra forsigtig.”

Uklart om Norge bliver orange
Udenrigsministeriet skriver i dag, torsdag, i sin rejsevejledning for Norge, at Norge fra lørdag den 22. august klokken midnat stiller krav om ti dages karantæne for alle indrejsende fra Region Hovedstaden. Karantænereglerne omfatter i forvejen Region Sjælland, Midtjylland og Færøerne.

Stadig ingen regionale rejsevejledninger
Udenrigsministeriet er blevet kritiseret for ikke at kunne finde ud af at udarbejde regionale rejsevejledninger for nogle af Europas største rejselande, for eksempel Spanien.

I første omgang meddelte Udenrigsministeriet at det skyldtes den ”administrative byrde.” 27. juli blev forklaringen ændret til manglen på tilgængelighed af valide data. Se historien herunder.

Forleden sagde Danmarks Rejsebureau Forenings administrerende direktør, Lars Thykier, til STANDBY.dk: ”Jeg forventer regionale rejsevejledninger vil komme senest 31. august, men gerne i forbindelse med opdateringen af rejsevejledningerne næste torsdag (torsdag 20. august, red.) Se historien herunder.

Det kan dog godt komme til at tage lidt længere, for udenrigsministeren er ikke indstillet på, at tingene skal forceres. “Hastværk må ikke forhindre en betryggende løsning på tværs af relevante myndigheder,” oplyste ministeriet for nylig.

Relaterede artikler:

Derfor tøver UM med regionale rejsevejledninger

Regeringen åbner for regionale rejsevejledninger

”Regeringen klemmer livet ud af rejsebranchen”