Instagram stopper populære selfies

Dovendyr er populære på turisternes selfies. De bliver brugt som rekvisitter på turisternes selfies i Manaus, Brasilien. Foto: World Animal Protection

Nu er det slut for selfies med vilde dyr på Instagram. I samarbejde med bl.a. World Animal Protection har Instagram besluttet at gå imod den dyremishandling, der ligger bag mange selfies med vilde dyr.

Lægger man billeder på Instagram med en tiger, abe, dovendyr eller andre vilde dyr, der er populære at tage selfies med, sender Instagram en advarsel, som informerer om, at dyremishandling af vilde og truede dyr ikke er tilladt på Instagram.

Det sker, efter at World Animal Protection i oktober viste Instagram en undersøgelse af, hvor omfattende problemet er. Undersøgelsen afslørede voldsom vækst i antallet af selfies med vilde dyr, der er vokset med næsten 300% på Instagram siden 2014 – og mere end 40% af tjenestens selfie-fotos med vilde dyr er skadelige interaktioner med dyrene, nemlig når en person krammer eller holder et vildt dyr.

Vilde dyr, som denne abe, bliver taget fra naturen og brugt som rekvisit på turisternes selfies i Puerto Alegria, Peru. Foto: World Animal Protection

Instagrams aktion glæder World Animal Protections direktør Gitte Buchhave: “Det er et utroligt vigtigt skridt, Instagram tager. Vores undersøgelser af omfanget af selfies med vilde dyr var ærlig talt chokerende læsning. At mere end 800 millioner brugere nu kan blive mere bevidste om, at selfies med vilde dyr ikke er nogen god idé, er et kæmpe skridt i den rigtige retning.”

Instagram vil sørge for, at når brugere søger på hashtags, der er associeret med skadelig behandling af dyr, vil de bliver mødt af en popop, der oplyser om, at dyremishandling og salg af truede dyr ikke er tilladt.

Dyrevenner med stærk kritik af TripAdvisor

Emirates til kamp mod illegal dyrehandel

Hvad gør man med kæledyr i bilen?