Instagram stopper populære selfies

Dovendyr er populære på turisternes selfies. De bliver brugt som rekvisitter på turisternes selfies i Manaus, Brasilien. Foto: World Animal Protection

Nu er det slut for selfies med vilde dyr på Instagram. I samarbejde med bl.a. World Animal Protection har Instagram besluttet at gå imod den dyremishandling, der ligger bag mange selfies med vilde dyr.

Lægger man billeder på Instagram med en tiger, abe, dovendyr eller andre vilde dyr, der er populære at tage selfies med, sender Instagram en advarsel, som informerer om, at dyremishandling af vilde og truede dyr ikke er tilladt på Instagram.

Det sker, efter at World Animal Protection i oktober viste Instagram en undersøgelse af, hvor omfattende problemet er. Undersøgelsen afslørede voldsom vækst i antallet af selfies med vilde dyr, der er vokset med næsten 300% på Instagram siden 2014 – og mere end 40% af tjenestens selfie-fotos med vilde dyr er skadelige interaktioner med dyrene, nemlig når en person krammer eller holder et vildt dyr.

Vilde dyr, som denne abe, bliver taget fra naturen og brugt som rekvisit på turisternes selfies i Puerto Alegria, Peru. Foto: World Animal Protection

Instagrams aktion glæder World Animal Protections direktør Gitte Buchhave: “Det er et utroligt vigtigt skridt, Instagram tager. Vores undersøgelser af omfanget af selfies med vilde dyr var ærlig talt chokerende læsning. At mere end 800 millioner brugere nu kan blive mere bevidste om, at selfies med vilde dyr ikke er nogen god idé, er et kæmpe skridt i den rigtige retning.”

Instagram vil sørge for, at når brugere søger på hashtags, der er associeret med skadelig behandling af dyr, vil de bliver mødt af en popop, der oplyser om, at dyremishandling og salg af truede dyr ikke er tilladt.

Dyrevenner med stærk kritik af TripAdvisor

Emirates til kamp mod illegal dyrehandel

Hvad gør man med kæledyr i bilen?

x

Læs Også

Et år med konsolideringer

Vi er på vej ud af 2017, som har været et år præget af konsolideringer. Men det kommende år byder på en række nye og spændende tiltag, som lover godt for fremtiden for vores medier.

Viva la ferie på Ferie for Alle 2018

Fra den 23. til den 25. februar fylder Ferie for Alle endnu en gang MCH Messecenter Herning med ferier af enhver art. Messen byder på over 1.000 udstillere og Spanien som årets partnerland.

Danske forbrugerpriser er de højeste i EU

En europæisk undersøgelse viser, at Danmark er det dyreste land i EU. Priserne ligger 47% over gennemsnittet.

Mange dropper selv at arrangere ferien

Når danskerne rejser, så vælger mange at lade et rejsebureau til at stå for planlægningen. Det skyldes bl.a. at prioritering af rådgivning og sikkerhed, lyder det fra Danmarks Rejsebureau Forening.

Der er 77 kilometer hjem til jul

Mange er på farten juleaften, og ejendomsmæglerkæden Home har nu fået danskerne til at sætte kilometer på, hvor langt de skal rejse for at fejre juleaften med familie og venner.

Trump tager æren for færre flyulykker

2017 var det sikreste år nogensinde for verdens kommercielle luftfart, og det har fået USA’s præsident, Donald Trump, til at tage æren.