Iranske fly sortlistet i EU

Forbuddet gælder alle flyselskabets fly af Airbus A-320 samt deres Boeing 727 og 747. Ved samme lejlighed er flyene fra Blue Wing Airlines, der hører hjemme i Surinam, ramt af et tilsvarende forbud, skriver epn.dk.

 

Forbuddene er begrundet i EU-kommisionens uanmeldte inspektioner, som har konstateret mangler og manglende vedligeholdelse af fly fra de to flyselskaber.

 

Blue Wing Airlines flyver især på Caribien og har tidligere været på den sorte liste, mens det er første gang, der indføres restriktioner mod Iran Air, som har ruter til flere europæiske lufthavne – for eksempel på en rute mellem Teheran og Københavns Lufthavn. Denne rute beflyves dog med en anden flytype, som ikke er berørt af forbuddet.

 

Metro Batavia og Indonesia Air Asia – begge fra Indonesien – er slettet af den sorte liste efter at sikkerhedstilsynet fra de indonesiske luftfartsmyndigheder er blevet forbedret.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.