Avior Airlines på EUs ’sorte liste’

Venezuelas flyselskab Avior Airlines er tilføjet den liste, som ikke har tilladelse til at lande i EU. Til gengæld er Mustique Airways fra St. Vincent og Grenadines, samt ukrainske Air Urga fjernet fra listen efter sikkerhedsforbedringer.

Ifølge EU-Kommissionen er Avior Airlines blevet sortlistet på grund af ’uløste sikkerhedsmangler’, som er identificeret under kontrolbesøg fra European Aviation Safety Agency (EASA).

“Vores opgave er at sikre de sikrest mulige forhold i EUs luftrum. Den sorte liste er et af de mest effektive værktøjer til at opnå dette”, siger EU transport kommissær Violeta Bulc.

Med opdateringen den 30. november er der nu 178 flyselskaber fra 16 lande på den sorte liste. Af dem er de 172 på listen, fordi EU Kommissionen ikke er tilfreds med sikkerhedsniveauet hos de nationale luftfartsmyndigheder.

De resterende seks flyselskaber afvises af EU på grund af specifikke sikkerhedsproblemer i selve flyselskaberne. De seks flyselskaber er Avior Airlines fra Venezuela, Iran Aseman Airlines, Iraqi Airways, Blue Wing Airlines fra Surinam, Med-View Airlines fra Nigeria og Air Zimbabwe.

Yderligere seks flyselskaber er ramt af operationelle restriktioner og må kun flyve til EU med bestemte flytyper. Det gælder for Afrijet og Nouvelle Air Affaires SN2AG fra Gabon, Air Koryo fra Korea, Air Service Comores fra Comorerne, Iran Air og TAAG Angola Airlines.

EU opdaterer sort liste over flyselskaber

EU fjerner fly fra ’den sorte liste’

x

Læs Også

Swiss klar med ny First Class Lounge

På mandag åbner Star Alliance-medlemmet sin nye lounge til passagerer på første klasse i Zürichs lufthavn – Swiss vil også hente ankommende First Class-passagerer ved flyet og i limousine køre dem til paskontrollen.

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Otte europæiske lufthavne på Top 15 over lufthavne verden over denne sommersæson med flest direkte ruter - Frankfurt topper listen, mens Paris de Gaulle betjenes af flest ruteflyselskaber.

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.

Cypern mødte rejsebureauerne

Cobalt Air og Cyperns turistorganisation havde i denne uge sat danske rejsebureauer i stævne til en præsenation af den nye flyrute til Larnaca.

Billige flybilletter i påsken

Der er rift om de billige flybilletter i påskeferien. Alligevel er det stadig muligt at komme billigt afsted, viser et pristjek foretaget af Travelmarket.dk.

Turkish Airlines har nu over 300 destinationer

Det tyrkiske Star Alliance-medlem var i forvejen det flyselskab i verden med ruter til flest lande. Men åbningen af sin destination nummer 301 betjener Turkish Airlines nu 121 lande.