Avior Airlines på EUs ’sorte liste’

Venezuelas flyselskab Avior Airlines er tilføjet den liste, som ikke har tilladelse til at lande i EU. Til gengæld er Mustique Airways fra St. Vincent og Grenadines, samt ukrainske Air Urga fjernet fra listen efter sikkerhedsforbedringer.

Ifølge EU-Kommissionen er Avior Airlines blevet sortlistet på grund af ’uløste sikkerhedsmangler’, som er identificeret under kontrolbesøg fra European Aviation Safety Agency (EASA).

“Vores opgave er at sikre de sikrest mulige forhold i EUs luftrum. Den sorte liste er et af de mest effektive værktøjer til at opnå dette”, siger EU transport kommissær Violeta Bulc.

Med opdateringen den 30. november er der nu 178 flyselskaber fra 16 lande på den sorte liste. Af dem er de 172 på listen, fordi EU Kommissionen ikke er tilfreds med sikkerhedsniveauet hos de nationale luftfartsmyndigheder.

De resterende seks flyselskaber afvises af EU på grund af specifikke sikkerhedsproblemer i selve flyselskaberne. De seks flyselskaber er Avior Airlines fra Venezuela, Iran Aseman Airlines, Iraqi Airways, Blue Wing Airlines fra Surinam, Med-View Airlines fra Nigeria og Air Zimbabwe.

Yderligere seks flyselskaber er ramt af operationelle restriktioner og må kun flyve til EU med bestemte flytyper. Det gælder for Afrijet og Nouvelle Air Affaires SN2AG fra Gabon, Air Koryo fra Korea, Air Service Comores fra Comorerne, Iran Air og TAAG Angola Airlines.

EU opdaterer sort liste over flyselskaber

EU fjerner fly fra ’den sorte liste’