Island får første 5-stjernet hotel

marriott hotel islandHOTELLER: I 2018 åbner Marriott hotel med ca. 250 værelser fra sit Edition-varemærke tæt på Reykjaviks kongrescenter og koncerthal, Harpa. Det bliver Islands første 5-stjernede hotel.

Hotellet opføres af Marriott International sammen ejendomsfirmaet Carpenter & Company fra Boston og bl.a. islandske investorer.

Det oplyste Islands turistmyndigheder i går til standby.dk under Vestnorden, fagmessen for rejsebranchen i Færøerne, Grønland og Island. Den årlige messe holdes hvert i ulige år på Færøerne/Grønland og i lige år i Island.

Reykjavik har i dag ca. 3.300 hotelværelser – om tre år forventes tallet at være steget til 4.000. Bl.a. kommer der også et 5-stjernet hotel i nærheden af en af Islands største turistattraktioner, Blue Lagoon, der ligger tæt på Islands hovedlufthavn, Keflavik.

Edition er et nyt og endnu ikke særlig udbredt 5-stjernet varemærke under Marriott-kæden. Der er foreløbig kun Edition-hoteller i New York, London, Miami og Istanbul. Men næste år åbnes Edition-hoteller i bl.a. Abu Dhabi og Bangkok – og i 2018 ud over Reykjavik også på Times Square i New York og i Hollywood.

Det kommende nye Marriott-hotel i Reykjavik forventes at skabe 150 arbejdspladser.