IT-nedbrud dyrt for British Airways

LUFTFART: Nedbrud af IT-system koster britisk flyselskab trecifret millionbeløb.

Det store nedbrud i British Airways IT-systemer i slutningen af maj blev en dyr affære for flyselskabet.

Torsdag meddelte Willie Walsh, topchef i International Airlines Group, som ejer British Airways, at nedbruddet har kostet selskabet 80 millioner britiske pund – svarende til over 676 millioner kroner.

Nedbruddet betød, at i alt 726 flyafgange blev aflyst fra Heathrow og Gatwick 27.-29. maj, ligesom der var mange forsinkelser. I alt blev over 70.000 kunder berørt af nedbruddet.

Nedbruddet blev udløst, da en medarbejder afbrød for strømmen til et IT-system og begik fejl, da han genetablerede strømforbindelsen.

Willie Walsh undskyldte torsdag endnu en gang for det kaos, som IT-nedbruddet medførte, og beskrev det ifølge BBC som ’en forfærdelig oplevelse’.

x

Læs Også

Ny EU-dom øger flypassagerers ret ved strejker

Trafikstyrelsen i Danmark må ændre praksis efter ny dom fra EU-Domstolen om at strejke hos flypersonale alligevel ikke er en ”usædvanlig omstændighed” – og at passagererne derfor har krav på kompensation.

Klar med snacks og drikkevarer i lufthavnsgate

Hamborgs Lufthavn tester i denne tid nyt servicekoncept, hvor passagerer inden afrejse online kan bestille morgenmad og drikke til levering i gaten.

5.500 heste på vingerne i Schiphol

Ifølge den hollandske storlufthavn er heste den type pattedyr, Schiphol har flest af om året. Og afhængig af, hvad ejeren vil betale, kan de flyve på economy, business eller first class…

Landshold på indflyvning til Rusland

I disse dage ankommer hovedparten af de 32 landshold der skal spille VM-slutrunden i fodbold, der begynder på torsdag.

LOT fejrer polsk selvstændighed med særmalet Dreamliner

I år er det 100 år siden Polen atter blev uafhængigt. Det markerer det polske Star Alliance-medlem med en Boeing B787 Dreamliner i særlig bemaling til sine langruter.

Air Canada og Air China i kæmpe joint venture

De skal i fremtiden dele en omsætning på forventelig seks til syv milliarder kroner på trafik mellem Kina og Canada. Forhandlinger har stået på i fire år.