IT-nedbrud dyrt for British Airways

LUFTFART: Nedbrud af IT-system koster britisk flyselskab trecifret millionbeløb.

Det store nedbrud i British Airways IT-systemer i slutningen af maj blev en dyr affære for flyselskabet.

Torsdag meddelte Willie Walsh, topchef i International Airlines Group, som ejer British Airways, at nedbruddet har kostet selskabet 80 millioner britiske pund – svarende til over 676 millioner kroner.

Nedbruddet betød, at i alt 726 flyafgange blev aflyst fra Heathrow og Gatwick 27.-29. maj, ligesom der var mange forsinkelser. I alt blev over 70.000 kunder berørt af nedbruddet.

Nedbruddet blev udløst, da en medarbejder afbrød for strømmen til et IT-system og begik fejl, da han genetablerede strømforbindelsen.

Willie Walsh undskyldte torsdag endnu en gang for det kaos, som IT-nedbruddet medførte, og beskrev det ifølge BBC som ’en forfærdelig oplevelse’.

x

Læs Også

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Otte europæiske lufthavne på Top 15 over lufthavne verden over denne sommersæson med flest direkte ruter - Frankfurt topper listen, mens Paris de Gaulle betjenes af flest ruteflyselskaber.

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.

Cypern mødte rejsebureauerne

Cobalt Air og Cyperns turistorganisation havde i denne uge sat danske rejsebureauer i stævne til en præsenation af den nye flyrute til Larnaca.

Billige flybilletter i påsken

Der er rift om de billige flybilletter i påskeferien. Alligevel er det stadig muligt at komme billigt afsted, viser et pristjek foretaget af Travelmarket.dk.

Turkish Airlines har nu over 300 destinationer

Det tyrkiske Star Alliance-medlem var i forvejen det flyselskab i verden med ruter til flest lande. Men åbningen af sin destination nummer 301 betjener Turkish Airlines nu 121 lande.

London-lufthavn vil være endnu større

Londons tredjestørste lufthavn forventer inden for 10 år at øge sit passagertal med otte millioner. Stansted vil også tiltrække flere oversøiske ruter til blandt andet Kina og USA.